173020 DR4173020 DR3

Ett vandrarhem med oändliga möjligheter

På vandrarhemmet Dalälvens Rum, belägen i fantastisk natur kan du bland mycket annat besöka Furuviks djurpark, bada, surfa på Rullsands havsbad eller fiska lax i Älvkarleby. Nu är denna blomstrande och väletablerad verksamhet till salu.

Dalälvens Rum är det andra motellet som öppnades i Sverige och har Gävle, Uppsala och Stockholm på bekvämt avstånd. Vandrarhemmet är så gott som alltid fullbelagt med gäster från när och fjärran. Här stannar lastbilschaufförer för en välbehövd paus, barnfamiljer som vill bada i havet och besöka Furuvik och kompisgäng för att grilla, mysa och umgås under avslappnade former. 


Ägaren Jan Fransson har byggt upp en fantastisk verksamhet som har något för alla. 


– Vandrarhemmet har ett idealiskt läge och det är lätt att ta sig hit både med bil och buss, säger han. 


Många gäster kommer för det natursköna lugnet och för ett bekvämt och prisvärt boende. Men också för den mängd aktiviteter att välja mellan i närområdet.


– Här finns en ridklubb, en golfbana och närhet till Sveriges bästa vatten för laxfiske.


173020 DR2


När han tog över verksamheten fungerade det som en ambulansstation men Jan byggde om och inredde huset till det mysiga och bekväma boende som det är i dag. Här finns nio rök- och djurfria rum, ett toppmodernt kök och ett trevligt gemensamhetsrum med TV och soffgrupp. Naturligtvis finns tillgång till fritt wifi.


– Jag har också bastu, inglasat uterum och sommarpool, säger Jan.


Faciliteter som utgör en extra krydda för den som önskar hyra vandrarhemmet för fest. 


– För ett tag sedan hade jag ett gäng ridtjejer från Piteå här. De åt gott, bastade, grillade och red på ridklubben här i närheten, berättar Jan. 


Det är vanligt att traktens bröllopsfirare och jubilarer bokar rum för sina långväga gäster. Vandrarhemmets popularitet och goda rykte i trakten säger en hel del om vilken hög kvalitet man erbjuder. 


173020 DR1


Gävle och dess utbud av restauranger, shopping och nöjen ligger dryga tjugo minuter bort. Ett alternativ för den som föredrar puls framför naturupplevelser. Furuviksparken ligger en tio minuters buss- eller bilresa bort.


För Jan är det nu dags att gå vidare i livet och Dalälvens Rum är till salu. En avgörande anledning är att han driver ytterligare ett företag.


– Jag är perfektionist och vill kunna lägga ner min själ i allt jag gör och därför måste jag satsa allt på ett av mina företag, förklarar han. Läs mer...

2017-05-17 10:45

175025 TC2

Välkommen till Norrlands Hawaii!

Artikel Tranviken Beach är ett havsbad med camping på Alnö utanför Sundsvall vars långgrunda och mycket barnvänliga strand är utsedd till en av Sveriges absolut bästa sandstränder. Utöver det helt unika havsbadet...
175046 UF1

Specialist inom fönsterputs

Artikel Uppsalas Fönsterputs & Städservice ägs och drivs av Per Belin. Han har över 25 års erfarenhet och är en av två fönsterputs-specialister i Uppsala.

  Faktaruta

  • Dalälvens Rum
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
   Långsandsvägen 2
   81493 Skutskär
  • Telefon: 070 2345131
  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv