183090 DEK3183090 DEK1183090 DEK2

Vi engagerar oss i ditt projekt

Mattias Fahlberg har ett stort intresse för solceller och utvecklingen av el och energi. Han brinner för tanken att vi alla ska kunna närproducera vår egen el och ser till att hålla sig uppdaterad och informerad inom området.

Mattias Fahlberg startade Din Elkontakt i Kungälv AB 2011.  Ett företag han idag driver tillsammans med Mikael Johansson.


– Utveckling och utmaning är roligt. Jag är inte en person som sitter och tycker att allt var bättre förr, säger Mattias. Det som händer kring energin idag är otroligt spännande. Det är svårt att sia om vad som händer i framtiden, men jag har lite känsla för vad som kan bli. Jag ser energin som en handelsvara och tror att vi alla kommer att handla med el på ett eller annat sätt. Varje kilowattimme kommer att ha ett värde oavsett om den befinner sig i din mobil eller i din bil. Vi köper, byter, säljer och växlar el, vid olika tidpunkter. Så du som har solceller med möjlighet att lagra, kommer att kunna spara och sedan sälja när behovet finns, till andra i din omgivning. Lite som hur bönderna hade det förr med byteshandel.


Medvetenheten kring vår elproduktion har ökat hos gemene man. Hållbarhetsfrågan har fått ett starkt fäste bland svenska konsumenter och intresset för alternativa lösningar har ökat. 

Tillgängligheten vad gäller solcellsinstallation har ökat och prisbilden har förbättrats ganska rejält de senaste fem åren. Den ökade försäljningen av elbilar kommer att belasta elnäten i framtiden och Mattias ser därför just solceller som en sätt att optimera din egen förbrukning av el och kunna arbeta med de eltillgångar du har, i växelverkan.


183090 DEK4


Det finns många produkter att välja på idag. Som konsument behöver du hitta rätt typ av solcellsinstallation samt rätt installatör och tänka till både en och två gånger innan du gör ditt köp.


– Det är en stor investering, men en bra investering, som i regel betalar sig i längden, förklarar Mattias. En duktig installatör gör en ärlig bedömning av din fastighets lämplighet för att se att det är en ekonomiskt hållbar lösning. Inte alla hus är lämpade för solceller och det är svårt för en lekman att värdera. Varje installation består av tre delar: panelen, infästning på taket och en inverter. 80 procent av din investering läggs på de två första. Dessa är mer eller mindre underhållsfria väldigt många år framöver. En inverter har olika hållbarhet beroende på kvalitet och prestanda och den ska placeras så att den enkelt kan servas och bytas vid behov. Livslängden är cirka åtta år och uppåt.


– Vår vilja är att leverera en bra lösning som kunden blir nöjd med. Rätt lösning för rätt kund, säger Mattias. Vi rådgiver kunden innan samtliga våra el- eller solcellsinstallationer för att tillgodose även framtida behov.

Läs mer...

2018-06-11 16:15

184043 NS3

Sverige skulle rocka dåligt utan Norje Sambruk

Artikel Två veckor innan Sweden Rock Festival sitter Johan Rosenlund, med kollegor, i traktorn för att turas om att finklippa gräset en sista gång innan hårdrockarna invaderar området. Campingen är då iordningställd...
183097 A1

”Det uttalas sacke”

Artikel Han är passionerad, engagerad, kunnig, kompetent, verbal och entusiastisk och kan allt, och lite till, som du någonsin behöver veta om det japanska risbrännvinet, förlåt – vi menar måltidsdrycken sake,...

  Faktaruta

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv