175054 HMS1

För lyxigare skolmat

Skolor som satsar på en bra skolmiljö kan inte bortse från skolmaten som en viktig del av elevernas vardag. Lunchen ska ge näring men också en avkopplande paus från arbetet. HMS Foods är ett familjeföretag som satsar på att leverera varierande mat och omväxlande upplevelser.

Elisabeth och David är paret som tillsammans satsat på sitt företag där allt handlar om mat och matupplevelser. David är kock från USA och paret flyttade tillsammans till Sverige för 12 år sedan. Han hade över 30 års erfarenhet som kock och Elisabeth sköter administrationen i företaget.


– Det började med att vi fick en förfrågan för fyra år sedan om att driva skolköket på Internationella Engelska skolan och vi valde att satsa. Vi satsar på restaurangkvalitet gjort från grunden, så att eleverna kan äta sig mätta på bra mat, säger Elisabeth. 


Skolans mat ska vara gjord på rena produkter och samtidigt utmana smaklökarna. Varje dag serveras två varmrätter, dagens vegetariska och nyligen infördes också soppa som alternativ. Kockarna vågar satsa på utmaningar med matvaror från hela världen. Det kan vara smaker från Indien eller Kina, allt testas och skapas sedan från grunden i det stora köket på skolan och eleverna får en upplevelse tillsammans med vitaminerna på lunchen.


– Nyligen serverade vi sjögräs som tillbehör, och det är ju lite udda. Alla elever fick en klick på tallriken och det var roligt att se att så många blev positivt överraskade. De upptäckte att de faktiskt tyckte om det och då har de breddat sina vyer inom mat.


Ett par gånger per år har de events som sträcker sig utanför skolmatsalen. För ett par veckor sedan ordnades en vegetarisk barbeque med grillade hamburgare som serverades ur en foodtruck på skolgården. Flera elever blev förvånade över att det inte var kött de åt, utan ett helt vegetariska alternativ. Till jul och högtider ordas också ”happenings” som ger omväxling.


Företaget HMS Foods har förutom skolmaten ett ben till att stå på med import av spanska delikatesser. De distribueras och säljs till butiker. HMS har även en web-shop och säljer presentförpackningar direkt till företag. 


– Vi söker upp mindre leverantörer i Spanien som verkligen bryr sig om sin produktion. När vi funderar på att knyta en ny kontakt frågar vi alltid om vi kan komma och hälsa på för att dels se produktionen men också skapa en god relation. Allt för att hitta premiumprodukter med en historia. Läs mer...

2017-10-10 10:45

webb1

Så löste tv- och fitnessprofilen problemet med sitt tunna hår 


Artikel Redan som liten hade Ako Rahim tunt hår. Som vuxen beslutade han sig därför för att hitta en lösning på problemet. – För mig har det aldrig handlat om komplex. Jag vill se bra ut, helt enkelt, säger tv-...
174072 2P3

Back to Basic med kärleksfull twist

Artikel Efter 15 års hårt arbete med livsstilsbutiken 2Plan kunde Åsa Söderlund i fjol äntligen lansera det egna varumärket Cashe. Idén till Cashe föddes ur viljan att göra något gott för världen och för andra...

Faktaruta

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

Arkiv