186075 HS4186075 HS2

Studiero, höga studieresultat, trygghet och gudomlig skolmat

Högalidsskolan med anor sedan 1921 har totalrenoverats både vad gäller yttre kostym samt organisation. En skola med hög trivsel, ordning och reda samt goda resultat.

Högalidsskolan är en F-9-skola med tusen elever, belägen vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Flertalet av eleverna bor i närområdet och det är stor efterfrågan vad gäller att få studieplats i skolan. På skolan arbetar cirka 160 personal varav 130 pedagoger där i stort sett samtliga har formell behörighet i de ämnen de undervisar eller för de uppdrag de har på skolan.


Skolbyggnaden totalrenoverades och byggdes om för några år sedan. Idag finns en modern skola med funktionella lokaler. Även skolgården renoverades med en mängd nya lekredskap, en konstgräsplan samt andra typer av redskap för att främja lek och rörelse på rasterna. Ett projekt som genomfördes under förra året för att främja fysisk aktivitet resulterade i en rörelsebana såväl inomhus som utomhus. Högalidsskolan utnämns av både personal och elever som en av Sveriges finaste skolor. 


186075 HS3


– Vi har gjort ett bra jobb att få till en den nya organisationen efter skolans om- och utbyggnad. Många lärare gick i pension i samband med renoveringen och vi har på så vis byggt upp en helt ny struktur i stort sett från grunden. Vi har en mycket hållbar organisation i skolan idag, säger rektor Emil Kilsäter. Det här är en skola med tydlig struktur och hög ordningsgrad.


Många föräldrar har väldigt höga krav på skolans pedagoger, då de visar starkt engagemang i sina barns skolgång. Något som uppskattas av de båda rektorerna då det också är ett sätt att motivera till fortsatt utveckling av verksamheten.


– De medarbetare vi har lyckats rekrytera, samarbetet med föräldrarna, de servicefunktioner vi har inrättat: expedition, vaktmästeri, datatekniker samt en mycket stark Elevhälsa, har resulterat i en hög grad av stödfunktioner till lärarna. Det här ger en arbetsmiljö och en lärmiljö som är mycket gynnsam för goda studieresultat, säger Jan-Erik Svensson, biträdande rektor åk 7-9. 


186075 HS1


Extra stolthet visar de både rektorerna över sin skolrestaurang som givetvis också är en av faktorerna för en framgångsrik skola. 


– Vi har satsat på, och lyckats med, att bygga upp en skolrestaurang som håller mycket hög klass. Troligen en av de bästa i landet. Lunchen består av ett generöst salladsbord, Dagens Soppa serveras varje dag, liksom ett vegetariskt alternativ. Matsedeln planeras av kökschef Peter Karlsson, som med stort engagemang och brinnande passion har förmåga att hitta mycket bra råvaror till bra pris och han arbetar säsongsbetonat och nära. Vi serverar dessutom frukost till alla som vill och behöver. Där även föräldrar är välkomna till ett självkostnadspris av 20 kronor. Det är en betydligt finare frukost än vad de flesta av oss klarar av att skapa hemma. Här finns gröt, olika yoghurt och fil, flingor, flera olika slags bröd och pålägg samt olika varma och kalla drycker. 

Läs mer...

2018-11-28 14:30

192018 NWB&G3

Ät som i New York i Norrköping

Artikel New York Grill & Bar är restaurangen som älskar New York och livsstilen på Amerikas östra kust, med ett kök och en personal med hjärtan som tokklappar för det amerikanska och sina gäster.
193030 S6

Ät dig jorden runt

Artikel Många mat- och vingäster som gillar hemma-hos-känslan hos Sinti och Natai da Silva Aires har fått till följd att Sinti behövde större lokaler och har flyttat till Linné, och det är precis lika charmigt...

  Faktaruta

  • Högalidsskolan
  • Epost
  • Hemsida
  • Adress:
   Folkskolegatan 13
   117 35 Stockholm
  • Telefon: 08-508 435 50
   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv