175026 MM1

Spricka i rutan på din telefon?

I dag är de allra flesta av oss helt beroende av vår mobiltelefon och när den går sönder behöver vi få den lagad snabbt och säkert. Hos Mobilmaster.se garanteras du snabb och säker service till den kvalitet du själv väljer.

Mobilmaster.se är ledande i Sverige på reparationer av smarta telefoner.


De välutbildade och erfarna teknikerna hanterar säkert och skickligt smartphones av alla märken och modeller. För närvarande finns en butik i Liljeholmen och en på Lidingö men företagets ägare, Sam Bader planerar för fler. 


– Vi kommer så småningom att öppna även i Sickla och i Kista. 


Expansionen är välkommen och efterfrågad av företagets kunder som består av både privatpersoner och företag. Som företagskund hos Mobilmaster tecknar du ett avtal som är helt anpassat efter de behov som du och dina anställda har. 


– Våra företagskunder erbjuds tio procents rabatt på alla våra tjänster och varor, säger Sam.  


När det gäller företagets privata kunder är det många som reser långt för att få sina telefoner lagade av proffsen hos Mobilmaster.  


– Vi har kunder i både Södertälje och Jakobsberg för att bara nämna några.

Ganska uppseendeväckande med tanke på att det finns en mobilreparatör i så gott som varje gathörn. Vad är det så som gör att så många gör sig besväret att åka så långt för att få sin telefon lagad hos just Mobilmaster? 

Sam tror att det beror på en kombination av tid, kvalitet och valfrihet.


– De vanligaste felen fixar vi på tio minuter, försäkrar Sam. Medveten om att löftet lätt kan uppfattas som en floskel tillägger han:


– Hos oss går klockan rätt och om vi säger tio minuter så tar det tio minuter.

En av anledningarna till att man kan vara så snabba är det välförsedda reservdelslagret. Här finns så gott som alla delar till de vanligaste telefonerna alltid hemma vilket gör att man slipper vänta på leveranser från tillverkare. 


Teknikernas flinka fingrar är ytterligare en förklaring till de kapade väntetiderna. Flera av dem har långa utbildningar i ryggen och det finns inte mycket av det som kan dölja sig bakom en skärm som de inte har stött på tidigare. De lagar inte bara mobiltelefoner utan reparerar och servar även datorer och läsplattor av olika typer. Kompetensen omfattar både skärmar, hårdvara och mjukvara. 


Många kunder uppskattar den stora valfrihet som Mobilmaster erbjuder dem. 


– För den som till exempel kommer för att byta ut skärmen på sin telefon finns möjlighet att påverka priset genom att välja mellan skärmar av olika kvalitet, berättar Sam. 


Även om han har förståelse för att man ibland måste ta det billigare alternativet rekommenderar han alltid av kvalitetsskäl att man väljer orginalskärmen. 


För att skydda sin mobiltelefon tycker Sam att man ska använda skärmskydd. Även dessa finns i olika kvaliteter.

– Det bästa skyddet som finns just nu är tillverkat i härdat glas och hos oss får man 100 kronor i rabatt om man köper ett sådant i samband med att man byter ut sin skärm.


Han bedömer att 95 procent av kunderna väljer att använda sig av ett skärmskydd. Det är en billig och mycket effektiv försäkring. 


När det gäller mobilskal tycker Sam att man ska välja ett som täcker telefonens känsliga sidokanter. Även sådana finns naturligtvis att köpa hos Mobilmaster. Utöver spräckta skärmar är vattenskadade mobiler ett vanligt problem.  I dessa fall är det främst tiden som avgör om det går att rädda telefonen eller inte.


– Om man kommer direkt så kan vi i de allra flesta fall rädda en telefon som hamnat i vattnet men dröjer man för länge är det ingen som kan göra något åt skadan, säger Sam. 


Det är inte helt ovanligt att människor kommer med sina telefoner nedmonterade i smådelar. Skamsna förklarar de att de har beställt reservdelar på internet och sedan försökt laga telefonen på egen hand med hjälp av en instruktionsvideo.


Det är mycket svårare att öppna en smartphone än vad många tror. 


– Om man inte vet vad man gör så är det oerhört lätt att skada hemknappen eller batteriet och då blir det ju dyrt på riktigt att få sin telefon lagad, varnar Sam. 


Ytterligare ett tips som ökar din telefons hållbarhet är att endast använda orginalladdaren. 


– Att användare paddans laddare till telefonen går fort men förkortar batteriets livslängd, förklarar Sam.  Ett faktum som säkert kommer som en överraskning för många. 


Vidare är det viktigt att se över din försäkring.


– Kontrollera att du har en drulleförsäkring som täcker skador på elektronik, säger Sam tjänstvilligt. 

Läs mer...

2017-09-20 11:00

184091 A1

Ny generation förändrar rekryteringsbranschen

Artikel Den traditionella arbetsförmedlaren jobbar enligt principen att man utlyser ett jobb och sedan väntar på att den rätta kandidaten ska dyka upp – Adsup gör tvärtom – de låter jobbet dyka upp hos den rätta...
184062 GK2

Smyckeskonstnären i Tyresö

Artikel För 35 år sedan träffade Bo Ekström kärleken Veronika. Hon hade de häftigaste ringar och armband som Bo någonsin hade sett - tillverkade av hennes morbror Kaj. De var gjorda av äldre silverbestick. Bo...

Faktaruta

 • Mobilmaster.se
 • Liljeholmens Galleria
  Nybohovsbacken 38 Stockholm
 • Lidingö Centrum
  Stockholmsvägen 55 Lidingö
 • E-post
 • Hemsida
 • Adress:
  Stockholmsvägen 55
  181 32 Lidingö
 • Telefon: 08-531 742 22
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv