175026 MM1

Spricka i rutan på din telefon?

I dag är de allra flesta av oss helt beroende av vår mobiltelefon och när den går sönder behöver vi få den lagad snabbt och säkert. Hos Mobilmaster.se garanteras du snabb och säker service till den kvalitet du själv väljer.

Mobilmaster.se är ledande i Sverige på reparationer av smarta telefoner.


De välutbildade och erfarna teknikerna hanterar säkert och skickligt smartphones av alla märken och modeller. För närvarande finns en butik i Liljeholmen och en på Lidingö men företagets ägare, Sam Bader planerar för fler. 


– Vi kommer så småningom att öppna även i Sickla och i Kista. 


Expansionen är välkommen och efterfrågad av företagets kunder som består av både privatpersoner och företag. Som företagskund hos Mobilmaster tecknar du ett avtal som är helt anpassat efter de behov som du och dina anställda har. 


– Våra företagskunder erbjuds tio procents rabatt på alla våra tjänster och varor, säger Sam.  


När det gäller företagets privata kunder är det många som reser långt för att få sina telefoner lagade av proffsen hos Mobilmaster.  


– Vi har kunder i både Södertälje och Jakobsberg för att bara nämna några.

Ganska uppseendeväckande med tanke på att det finns en mobilreparatör i så gott som varje gathörn. Vad är det så som gör att så många gör sig besväret att åka så långt för att få sin telefon lagad hos just Mobilmaster? 

Sam tror att det beror på en kombination av tid, kvalitet och valfrihet.


– De vanligaste felen fixar vi på tio minuter, försäkrar Sam. Medveten om att löftet lätt kan uppfattas som en floskel tillägger han:


– Hos oss går klockan rätt och om vi säger tio minuter så tar det tio minuter.

En av anledningarna till att man kan vara så snabba är det välförsedda reservdelslagret. Här finns så gott som alla delar till de vanligaste telefonerna alltid hemma vilket gör att man slipper vänta på leveranser från tillverkare. 


Teknikernas flinka fingrar är ytterligare en förklaring till de kapade väntetiderna. Flera av dem har långa utbildningar i ryggen och det finns inte mycket av det som kan dölja sig bakom en skärm som de inte har stött på tidigare. De lagar inte bara mobiltelefoner utan reparerar och servar även datorer och läsplattor av olika typer. Kompetensen omfattar både skärmar, hårdvara och mjukvara. 


Många kunder uppskattar den stora valfrihet som Mobilmaster erbjuder dem. 


– För den som till exempel kommer för att byta ut skärmen på sin telefon finns möjlighet att påverka priset genom att välja mellan skärmar av olika kvalitet, berättar Sam. 


Även om han har förståelse för att man ibland måste ta det billigare alternativet rekommenderar han alltid av kvalitetsskäl att man väljer orginalskärmen. 


För att skydda sin mobiltelefon tycker Sam att man ska använda skärmskydd. Även dessa finns i olika kvaliteter.

– Det bästa skyddet som finns just nu är tillverkat i härdat glas och hos oss får man 100 kronor i rabatt om man köper ett sådant i samband med att man byter ut sin skärm.


Han bedömer att 95 procent av kunderna väljer att använda sig av ett skärmskydd. Det är en billig och mycket effektiv försäkring. 


När det gäller mobilskal tycker Sam att man ska välja ett som täcker telefonens känsliga sidokanter. Även sådana finns naturligtvis att köpa hos Mobilmaster. Utöver spräckta skärmar är vattenskadade mobiler ett vanligt problem.  I dessa fall är det främst tiden som avgör om det går att rädda telefonen eller inte.


– Om man kommer direkt så kan vi i de allra flesta fall rädda en telefon som hamnat i vattnet men dröjer man för länge är det ingen som kan göra något åt skadan, säger Sam. 


Det är inte helt ovanligt att människor kommer med sina telefoner nedmonterade i smådelar. Skamsna förklarar de att de har beställt reservdelar på internet och sedan försökt laga telefonen på egen hand med hjälp av en instruktionsvideo.


Det är mycket svårare att öppna en smartphone än vad många tror. 


– Om man inte vet vad man gör så är det oerhört lätt att skada hemknappen eller batteriet och då blir det ju dyrt på riktigt att få sin telefon lagad, varnar Sam. 


Ytterligare ett tips som ökar din telefons hållbarhet är att endast använda orginalladdaren. 


– Att användare paddans laddare till telefonen går fort men förkortar batteriets livslängd, förklarar Sam.  Ett faktum som säkert kommer som en överraskning för många. 


Vidare är det viktigt att se över din försäkring.


– Kontrollera att du har en drulleförsäkring som täcker skador på elektronik, säger Sam tjänstvilligt. 

Läs mer...

2017-09-20 11:00

175093 K1

Zonterapi för hela kroppen

Artikel Reflexologi är en djupgående och holistisk behandlingsmetod som utvecklats ur den klassiska zonterapin för fötterna. Intresset för behandlingen ökar och behovet av fler reflexologer är stort. Kairon Reflexologiskola...
175087 RS3

Rinkebyskolan - engagemang leder till framgång

Artikel I nära 50 år har Rinkebyskolan varit en viktig och levande mötesplats för barn och vuxna från hela världen. Nu som då arbetar man här med ett stort engagemang, mycket kärlek och självklar respekt för varandras...

Faktaruta

 • Mobilmaster.se
 • Liljeholmens Galleria
  Nybohovsbacken 38 Stockholm
 • Lidingö Centrum
  Stockholmsvägen 55 Lidingö
 • E-post
 • Hemsida
 • Adress:
  Stockholmsvägen 55
  181 32 Lidingö
 • Telefon: 08-531 742 22
DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Arkiv