184033 M8184033 M11184033 M1184033 M9184033 M10184033 M13184033 M12184033 M14184033 M3184033 M5184033 M4184033 M2

”Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut”

Morgans i Bro Köpcentrum startades och drivs av Morgan Johansson, en konfektionserfaren, klädgalen, passionerad kille som talar swenglish och drivs av att ge sina kunder det allra bästa – till bästa möjliga pris.

– Vi har funnits här i Bro Köpcentrum sedan 2008, berättar Morgan Johansson. Vi blandar engelska, tyska och danska märken. Vi erbjuder hög modegrad till en ganska bred kundkrets där samtliga utvalda märken kompletterar varandra – inom herr-, dam- och barnmode. 


Morgan har, som han säger, ”varit tokig i kläder” sedan han var liten. Det var ett par röda kalasbyxor som fångade hans redan då känsliga modeblick och resan fortsatte genom att han som tonåring började sy sina egna kläder. 


– Jag gick all-in på ”Peter Pan-stilen”, punkmodet och syntmodet, berättar Morgan. Morsan hade inga pengar så jag sydde mina egna plagg. Många av ursprungsversionerna hittade jag på Överskottsbolaget, sedan satte jag mig vid symaskinen och sydde om dem. 


184033 M13


När Morgan nådde 20-strecket började han göra affärer med Gekås och sedan har det bara rullat på. HM, KappAhl, Stadium, JC och MQ är några han handlat med. Idag lägger han sin kompetens, kunnande, erfarenhet samt själ och hjärta i butiken som bär hans namn.


– Jag är ganska vass på inköp. Jag köper alltid in en helhet. Det är vad du kan se när du kommer in i min butik. Det ska vara enkelt för dig som kund att ta ett beslut. Skyltningen ska vara inspirerande och ge tips samt råd om hur du kan matcha kläderna. Prisinformationen ska vara tydlig. Vissa av märkena ”gifter sig med varandra”, förklarar Morgan inlevelsefullt. Jag kommer ha världens bästa stickade tröjor  – kvalitetsmässigt och prismässigt. Bra priser är ledordet.


När vi tittar runt i butiken förstår vi vad Morgan menar. Du går enkelt härifrån med en komplett garderob. Utbudet i butiken förändras kontinuerligt och var tredje vecka kan du se att det är ruljangs bland kollektionerna. 


– Feedbacken från kunderna landar i att vi är oslagbara på byxor/jeans för killar, och snyggskor för män. Vi har också mycket bra kontakter på kostymer från europeiska designers, vilket är nytt för oss.


184033 M9


När vi kikar runt bland plaggen berättar Morgan detaljerat om varje plagg och dess fördelar. 


– Det jag kan är material, säger han. Jag kan alla naturmaterial på mina fem fingrar, alltifrån egenskaper, egenskaper i blandning, hur det ska tvättas eller beter sig i tvätt, hur det funkar i olika väder till hur tjock tråden ska vara för att bäst gynna materialet. Många som säljer plagg där ute vet inte vad de säljer.


Vi upplever att det är nära på omöjligt att åka härifrån tomhänt. Det är svårt för butikerna runt Svampen vid Stureplan att matcha prisbilden som Morgans uppvisar. Han avslutar med att predika för oss om värdet av de plagg du bär. Vilka signaler du skickar ut och hur du uppfattas – och hur du känner dig när du är välklädd. 


– Yes. Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut, säger Morgan. Det kan vara ett schysst bälte och ett par schyssta skor som ger liv till, och lyfter, hela din outfit. 


Vi kommer avsluta med att ge er en liten vägvisning. Många är de som svär för att de missar avfarten när de kommer dundrandes på E 18. Du ska svänga av vid Trafikplats Bro. Willys ligger väl synligt. Drottningvägen 1. Så varsågoda! ”Say hi from us!”

Läs mer...

2018-06-18 15:45

193002 HT5

Mat, möten och människor - i Ljungby

Artikel En trio syskon är Ljungbys mest uppskattade festfixare. Tillsammans driver de Hotel Terraza som lockar såväl affärsresenärer som turister, konferensgäster och de festglada.
catering-celebration-chairs-50675

Våga ta ut svängarna när du planerar ett företagsevent

Artikel Tanken med företagsevent är att de ska vara underhållande, men det är lätt hänt att eventen ser likadana ut. Undvik att fastna i gamla vanor och var inte rädd för att testa nya koncept. Våga vara kreativ...

  Faktaruta

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv