184033 M1184033 M3184033 M5184033 M4

”Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut”

Morgans i Bro Köpcentrum startades och drivs av Morgan Johansson, en konfektionserfaren, klädgalen, passionerad kille som talar Swenglish och drivs av att ge sina kunder det allra bästa – till bästa möjliga pris.

– Vi har funnits här i Bro Köpcentrum sedan 2008, som en seriösare outlet sedan 2012, berättar Morgan Johansson. Vi blandar engelska, tyska och danska märken. Vi erbjuder hög modegrad till en ganska bred kundkrets där samtliga utvalda märken kompletterar varandra. 

Inom herr-, dam- och barnmode. 


Morgan har, som han säger, ”varit tokig i kläder” sedan han var liten. Det var ett par röda kalasbyxor som fångade hans redan då känsliga modeblick och resan fortsatte genom att han som tonåring började sy sina egna kläder. 


– Jag gick all-in på ”Peter Pan-stilen”, punkmodet och syntmodet, berättar Morgan. Morsan hade inga pengar så jag sydde mina egna plagg. Många av ursprungsversionerna hittade jag på Överskottsbolaget, sedan satte jag mig vid symaskinen och sydde om dem. 


När Morgan nådde 20-strecket började han göra affärer med Gekås och sedan har det bara rullat på. HM, KappAhl, Stadium, JC och MQ är några han handlat med. Idag lägger han sin kompetens, kunnande, erfarenhet samt själ och hjärta i butiken som bär hans namn.


184033 M2


– Jag är ganska vass på inköp. Jag köper alltid in en helhet. Det är vad du kan se när du kommer in i min butik. Det ska vara enkelt för dig som kund att ta ett beslut. Skyltningen ska vara inspirerande och ge tips samt råd om hur du kan matcha kläderna. Prisinformationen ska vara tydlig. Vissa av märkena ”gifter sig med varandra”, förklarar Morgan inlevelsefullt. Jag kommer ha världens bästa stickade tröjor  – kvalitetsmässigt och prismässigt. Bra priser är ledordet.


När vi tittar runt i butiken förstår vi vad Morgan menar. Du går enkelt härifrån med en komplett garderob. Utbudet i butiken förändras kontinuerligt och var tredje vecka kan du se att det är ruljangs bland kollektionerna. 


– Feedbacken från kunderna landar i att vi är oslagbara på byxor/jeans för killar, och snyggskor för män. Vi har också mycket bra kontakter på kostymer från europeiska designers, vilket är nytt för oss.


När vi kikar runt bland plaggen berättar Morgan detaljerat om varje plagg och dess fördelar. 


– Det jag kan är material, säger han. Jag kan alla naturmaterial på mina fem fingrar, alltifrån egenskaper, egenskaper i blandning, hur det ska tvättas eller beter sig i tvätt, hur det funkar i olika väder till hur tjock tråden ska vara för att bäst gynna materialet. Många som säljer plagg där ute vet inte vad de säljer.


Vi upplever att det är nära på omöjligt att åka härifrån tomhänt. Det är svårt för butikerna runt Svampen vid Stureplan att matcha prisbilden som Morgans uppvisar. Han avslutar med att predika för oss om värdet av de plagg du bär. Vilka signaler du skickar ut och hur du uppfattas – och hur du känner dig när du är välklädd. 


– Yes. Det kostar inget extra att se lite koordinerad ut, säger Morgan. Det kan vara ett schysst bälte och ett par schyssta skor som ger liv till, och lyfter, hela din outfit. 


Vi kommer avsluta med att ge er en liten vägvisning. Många är de som svär för att de missar avfarten när de kommer dundrandes på E 18. Du ska svänga av vid Trafikplats Bro. Willys ligger väl synligt. Drottningvägen 1. Så varsågoda! ”Say hi from us!”

Läs mer...

2018-06-18 15:45

184059 COS4

Microblading – tjänsten i topp hos c/o Skin

Artikel c/o Skin erbjuder resultatinriktade skönhetsbehandlingar och önskar att du lämnar salongen med en känsla av att du blivit väl omhändertagen, känt dig trygg med behandlingarna och att du får de resultat...
184050 MPG7

I Roslagens famn

Artikel Mats Persgården på Väddö är en historisk Roslagsgård med anor från 1600-talet. Gården, som är belägen mitt i idyllisk bymiljö, drivs idag som året runt-öppen Bed & Breakfast av paret Josefine och Marcus Wallén.

  Faktaruta

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv