181071 NC2

Netcomp ger det lilla företaget stora möjligheter!

IT-företaget Netcomp ligger i Blekinge och drivs av Magnus Söderberg. Netcomp satsar på att hitta IT-lösningar till stora liksom små till medelstora företag och genom deras system kan även de mindre företagen få tillgång till kraftfulla system, utan att behöva anställa egna tekniker. Netcomp levererar allt ifrån hårdvarulösningar till säkerhet och molntjänster.

Magnus Söderberg möter upp i Karlshamn, Blekinge Län. Det är här företaget har sin bas och främsta kundkrets, men levererar även till andra delar av landet. Det är snart dags för dem att fira sitt 20-års jubileum vilket innebär att de i stort sett varit med sedan IT-lösningarnas barndom.


181071 NC1


– Det har hänt otroligt mycket under dessa 20 år, säger Magnus och exemplifierar att företag till en början sällan hade mer än en dator på plats, medan idag efterfrågar även mindre firmor allt ifrån själva datorn till molntjänster, säkerhetslösningar och programvara.


Den stora styrkan med Netcomp och en anledning till att företaget vuxit kraftigt under åren är att de kan leverera egna fungerande helhetssystem. De små och mellanstora företagen kan därför få ta del av samma system, tillgänglighet och säkerhet som storföretagen. Detta utan att behöva anställa egna tekniker som ska utveckla lösningar, utföra felsökning och underhålla systemet. Genom att lägga tjänsten hos Netcomp, får man ett färdigt system och sparar därmed pengar för företagen, samtidigt som man får en bra och säker lösning.


– Vi erbjuder allt som berör IT och satsar på tillgänglighet, internet, moln och skydd i form av skalskydd och brandväggar. Vi har också samarbeten med andra företag, vilket gör att vi kan erbjuda program från till exempel Visma och Microsoft. Vi arbetar uteslutande med program och system vi verkligen behärskar och känner oss komfortabla med. Det är produkter vi länge arbetar med och därmed, med all säkerhet, kan garantera fungerar, säger Magnus.  


Han trycker vidare på att det främst är kunskap som bygger upp Netcomp. Det finns en uppsjö av system och tjänster inom IT, men vilka av dem som är hållbara och som egentligen behövs kan vara svårt att veta, speciellt för den som inte själv är IT-tekniker.


– Vi har större kunder som köper in installation och drift av stora system, men vi har också kunder som köper en timme med oss, menar Magnus. Det går utmärkt att höra av sig till en av våra säljare och sedan sitta tillsammans och se till att göra de bästa valen från början för att skräddasy en lösning, utan att det blir några dyra missar, avslutar Magnus. 


Läs mer...

2018-02-22 15:00

183101 NMKF2

Företagsmäklare för en tryggare affär

Artikel ”NMK Företagsmäklare har funnits sedan 1989. Ett av de äldsta företagen i vår nisch. Vi arbetar med överlåtelse av små och stora företag” säger Kristoffer Nordin.
184010PD6

Landskronas mysigaste butik

Artikel Ewa Påulander med personal hälsar dig välkommen till Påulander Design på ett av Landskronas allra bästa butikslägen, Järnvägsgatan 11. En livsstilsbutik med kläder, heminredning, godis och växter.

Faktaruta

  • Netcomp System i Blekinge AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Sölvesborgsvägen 37
    374 32 Karlshamn
  • Telefon: 0454-75 11 00
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv