webb1

Så löste tv- och fitnessprofilen problemet med sitt tunna hår 


Redan som liten hade Ako Rahim tunt hår. Som vuxen beslutade han sig därför för att hitta en lösning på problemet. – För mig har det aldrig handlat om komplex. Jag vill se bra ut, helt enkelt, säger tv- och fitnessprofilen.

Ako Rahim är känd bland annat för sitt medverkande i det populära tv-programmet där deltagarna får utmana gladiatorer i olika grenar. I början av sin karriär deltog han i flera stora fitnesstävlingar och kammade då hem hela elva medaljer, bland annat tog han VM-guld i athletic fitness. I dag jobbar Ako Rahim som personlig tränare och gör sin sjunde säsong på tv. Tack vare sitt intresse för crossfit har han dessutom varit med och startat upp gymmet Crossfit Autumn i Stockholm.

För Ako Rahim har det alltid varit viktigt att se bra ut. Och det var det som gjorde att han började leta efter en lösning på problemet med sin tunnhårighet.

Jag har fått väldigt bra respons och många har faktiskt varit väldigt nyfikna.”

– För mig handlar det inte om ett komplex. När jag tränar gör jag det för att få snygg kropp. Och detsamma gäller håret. Jag vill se bra ut, helt enkelt. Det är inget att sticka under stol med, säger fitness- profilen.

   När han bestämt sig för att göra något åt sin tunnhårighet var det mest självklara att fråga om tips i bekantskapskretsen. Det visade sig då att en av hans vänner tidigare hade genomgått en PRP-behandling hos Nordic Hair Clinic med bra resultat.

 – Jag gick in på deras sajt, läste på och bokade in en konsultation nästan direkt.

Vid besöket fick jag ett väldigt varmt mottagande av Maggie på Stockholmskliniken. Hon informerade mig om hur allting skulle gå till och därefter var det inga konstigheter att påbörja PRP-behandlingarna, säger Ako Rahim.


webb2


Att välja just den här metoden tyckte han kändes väldigt bra.

– Man använder ju inga konstiga kemikalier. Det gör att en PRP-behandling känns naturlig, vilket är ett plus. Jag jobbar med träning och hälsa och vill ta hand om min kropp på ett bra sätt, säger Ako Rahim.

En PRP-behandling bromsar håravfall, stimulerar hårväxten och ökar näringstillförseln i hårsäckarna. Tekniken går ut på att man tar blod från patienten. Från det utvinns sedan koncentrerade tillväxtfaktorer. Dessa injiceras i behandlingsområdet, något som ökar produktionen av hårceller genom att man stimulerar stamcellerna vid hårsäckarna.

Ett behandlingstillfälle tar runt 15-20 minuter. Med fyra veckors mellanrum genomgick Ako Rahim tre stycken behandlingar, ett vanligt antal för att uppnå lyckat resultat.


Webb3


Hur var det att genomgå behandlingarna?

– Jag var väldigt lugn. I sådana här situationer brukar jag tänka att det ändå inte är någon idé att stressa upp sig, det är bara något som ska göras. Själva behandlingen kändes lite som en spa-behandling och jag var väldigt spänd på resultatet.

Hur har människor i din närhet reagerat på att du har gjort behandlingarna?

– Jag har fått väldigt bra respons och många har faktiskt varit väldigt nyfikna. De har frågat hur det går till, om det fungerat bra och sagt att de själva funderar på att prova.


Om dina kompisar skulle börja tappa håret, kommer du rekommendera dem att göra en likadan behandling?

– Ja, absolut. Det har jag redan gjort och flera har faktiskt redan bokat in sig, säger Ako Rahim.


Läs mer...

2017-10-19 14:30

175023 PRS

Städar med kärlek

Artikel Att driva städföretag är för Patricia Rivano mycket mer än att enbart städa. Med sällan skådat engagemang möter hon sina kunder med värme och omsorg.
176065 P3

Smink som är vårdande för huden

Artikel Letar du efter smink av hög kvalitet, gjort på naturliga ingredienser och är vårdande för huden? Välj då Palina - ett av de största professionella sminkmärkena i Sverige.

Faktaruta

DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

Arkiv