174057 AFN1

Ariana satsar på vårdsektorn

Sjuksköterskan Ariana Forsberg har flera specialistutbildningar och till meritlistan hör ett arbete inom Läkare Utan Gränser, där hon tillsammans med kollegor fick ner dödligheten i en koleraepidemi från 55 % till 2 %. Efter denna bedrift vände hon sin företagsamhet mot Sverige och berättar här om sitt företag AF Nurse Care.

Att Landstinget går på knäna i hela landet är ingen nyhet. Ariana valde att satsa på egenföretagande  2010 och ett par år senare omvandlades det till ett aktiebolag. Hennes enkla råd till andra som vill följa i samma spår är just att låta det ta sin tid och att undvika skulder.


– Det är viktigt att tänka på de ekonomiska bitarna när man startar eget. Att vara för ivrig kan resultera i jobbiga skulder redan tidigt, vilket inte alls är att rekommendera. 


Hennes företagsidé liknar bemanningsföretagen, men i mindre skala och med en särskild nisch. Många vårdcentraler utmanas i dag med lönsamhet, organisation, rutiner och arbetssätt. Ariana har valt att inrikta AF Nurse Care mot bemanning inom specialistkompetens samt lednings- och verksamhetsutvecklingstjänster i syfte att förbättra patientnöjdhet och verksamhetseffektivitet. 


Ett problem inom vårdsektorn, menar Ariana är att alla tjänster som köps in ska upphandlas och i många fall är avtal redan skrivna. Det gör det svårt för nya att etablera sig. 


– Trots att det är ett tufft läge så har jag uppdrag att arbeta med. Jag har valt att satsa på mer än traditionell vård, exempelvis verksamhetsutveckling, arbetsledning och vårdplanering. Jag erbjuder även utbildning i hjärt-lungräddning för vuxna och barn. 


I dagsläget är Ariana intresserad av att hitta fler specialistutbildade sjuksköterskor som vill arbeta privat och är villiga av att gå utanför den traditionella sköterskerollen. Den som anställs måste vara erfaren och trygg i sig själv. I gengäld erbjuds bra lön i ett mindre företag där alla får vara med och påverka.

Läs mer...

2017-08-28 14:30

176065 P3

Smink som är vårdande för huden

Artikel Letar du efter smink av hög kvalitet, gjort på naturliga ingredienser och är vårdande för huden? Välj då Palina - ett av de största professionella sminkmärkena i Sverige.
175088 MS3

En skola i framkant

Artikel Matteusskolan är en innerstadsskola i Stockholm vars vision är att förbereda sina elever för framtiden. Detta reflekteras av skolans slogan: Kunskap är makt.

Faktaruta

  • AF Nurse Care AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Valhallavägen 6
    187 73 Täby
  • Telefon: 0768 222210
Träning_puff_webb

Kom i form – vid en sten

Fem enkla övningar för en finare figur.

DSC_7374_webb_puff

Går mot strömmen

All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

Arkiv