174057 AFN1

Ariana satsar på vårdsektorn

Sjuksköterskan Ariana Forsberg har flera specialistutbildningar och till meritlistan hör ett arbete inom Läkare Utan Gränser, där hon tillsammans med kollegor fick ner dödligheten i en koleraepidemi från 55 % till 2 %. Efter denna bedrift vände hon sin företagsamhet mot Sverige och berättar här om sitt företag AF Nurse Care.

Att Landstinget går på knäna i hela landet är ingen nyhet. Ariana valde att satsa på egenföretagande  2010 och ett par år senare omvandlades det till ett aktiebolag. Hennes enkla råd till andra som vill följa i samma spår är just att låta det ta sin tid och att undvika skulder.


– Det är viktigt att tänka på de ekonomiska bitarna när man startar eget. Att vara för ivrig kan resultera i jobbiga skulder redan tidigt, vilket inte alls är att rekommendera. 


Hennes företagsidé liknar bemanningsföretagen, men i mindre skala och med en särskild nisch. Många vårdcentraler utmanas i dag med lönsamhet, organisation, rutiner och arbetssätt. Ariana har valt att inrikta AF Nurse Care mot bemanning inom specialistkompetens samt lednings- och verksamhetsutvecklingstjänster i syfte att förbättra patientnöjdhet och verksamhetseffektivitet. 


Ett problem inom vårdsektorn, menar Ariana är att alla tjänster som köps in ska upphandlas och i många fall är avtal redan skrivna. Det gör det svårt för nya att etablera sig. 


– Trots att det är ett tufft läge så har jag uppdrag att arbeta med. Jag har valt att satsa på mer än traditionell vård, exempelvis verksamhetsutveckling, arbetsledning och vårdplanering. Jag erbjuder även utbildning i hjärt-lungräddning för vuxna och barn. 


I dagsläget är Ariana intresserad av att hitta fler specialistutbildade sjuksköterskor som vill arbeta privat och är villiga av att gå utanför den traditionella sköterskerollen. Den som anställs måste vara erfaren och trygg i sig själv. I gengäld erbjuds bra lön i ett mindre företag där alla får vara med och påverka.

Läs mer...

2017-08-28 14:30

183040 HE2

Norsk energi till svensken

Artikel 2014 etablerade Hafslund Energi ett eget Sverigekontor i Stockholm. Norges största elleverantör och en av Nordens största energikoncerner växer starkt i Sverige. De första 18 månaderna ökade Hafslunds...
183109 CTOS3

Nya fransar inför sommaren

Artikel Caroline Pettersson har startat Carolines Touch of Style i Gävle, där hon jobbar med fransförlängningar. Hon är certifierad Single Lash Stylist och Volume Lash Stylist via Luxurious Lashes by Sweden.

Faktaruta

  • AF Nurse Care AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Valhallavägen 6
    187 73 Täby
  • Telefon: 0768 222210
 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Arkiv