172015 RG2
172015 RG0
172015 RG1
172015 RG2
172015 RG0
172015 RG1

Här har alla råd att äta kolgrillat

God och vällagad grekisk mat i familjär miljö – och till schyssta priser. Rhodos Grekiska Kolgrillen i Sundbyberg är ett ställe för hela familjen.

Här har alla råd att äta kolgrillat

God och vällagad grekisk mat i familjär miljö – och till schyssta priser. Rhodos Grekiska Kolgrillen i Sundbyberg är ett ställe för hela familjen.

 

Rhodos Grekiska Kolgrillen drivs av bröderna Metin och Aziz Erdnic, som vill att restaurangen ska vara ett ställe dit gästerna kan tamed hela familjen för en god måltid utan att det känns för dyrt. Själva har de familjen alltid närvarande och Metin egna barn hoppar ibland in på helgerna och hjälper till att ta beställningar och serverar. 


– Vårt mål är att alla ska kunna äta hos oss, vi håller hög kvalitet trots att våra priser är lägre priser än de flesta andra restauranger,säger Metin.


Här serveras grekiska rätter både på lunchen och à la carte. Självklart finns det även möjlighet att ta med sig maten. För den som vill att även drycken ska följa det grekiska temat serveras grekiskt vin och öl. 


– Vi har byggt upp vår kundkrets i tio år och har i dag väldigt många stamkunder. När de kommer hit vet de vad det får, säger han.

 

172015 RG


En annan anledning till att kunderna kommer tillbaka är att Metin och Aziz satsar på bra och färska råvaror och vill inte lägga vilken mat som helst på kolgrillen. Smakupplevelsen är viktig enligt dem, och då finns det inga genvägar. Lammet som han serverar kostar till exempel 170 kronor per kilo, men restaurangen tar ändå inte mer än 95 kronor för rätten på lunchen. 


– Det är knappt någon vinst på det. Men kunderna är nöjda för att det är väldigt prisvärt, och det är en vinst i sig, säger han.


Att kunderna är tillfreds märks inte minst på restaurangens Facebooksida där lovorden svämmar över. Särskilt populär är uteserveringen som har öppet sommartid. I år kommer de dessutom att utöka uteserveringen ytterligare. 


– Om det är fint väder öppnar vi den redan i april. Eftersom vi har fått lite bredare uteservering i år ska vi satsa lite extra genom att hålla den öppen lite längre på kvällarna, berättar Metin. 

2017-03-13
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies