172015 RG2172015 RG0172015 RG1

Här har alla råd att äta kolgrillat

God och vällagad grekisk mat i familjär miljö – och till schyssta priser. Rhodos Grekiska Kolgrillen i Sundbyberg är ett ställe för hela familjen.

Här har alla råd att äta kolgrillat

God och vällagad grekisk mat i familjär miljö – och till schyssta priser. Rhodos Grekiska Kolgrillen i Sundbyberg är ett ställe för hela familjen.

 

Rhodos Grekiska Kolgrillen drivs av bröderna Metin och Aziz Erdnic, som vill att restaurangen ska vara ett ställe dit gästerna kan tamed hela familjen för en god måltid utan att det känns för dyrt. Själva har de familjen alltid närvarande och Metin egna barn hoppar ibland in på helgerna och hjälper till att ta beställningar och serverar. 


– Vårt mål är att alla ska kunna äta hos oss, vi håller hög kvalitet trots att våra priser är lägre priser än de flesta andra restauranger,säger Metin.


Här serveras grekiska rätter både på lunchen och à la carte. Självklart finns det även möjlighet att ta med sig maten. För den som vill att även drycken ska följa det grekiska temat serveras grekiskt vin och öl. 


– Vi har byggt upp vår kundkrets i tio år och har i dag väldigt många stamkunder. När de kommer hit vet de vad det får, säger han.

 

172015 RG


En annan anledning till att kunderna kommer tillbaka är att Metin och Aziz satsar på bra och färska råvaror och vill inte lägga vilken mat som helst på kolgrillen. Smakupplevelsen är viktig enligt dem, och då finns det inga genvägar. Lammet som han serverar kostar till exempel 170 kronor per kilo, men restaurangen tar ändå inte mer än 95 kronor för rätten på lunchen. 


– Det är knappt någon vinst på det. Men kunderna är nöjda för att det är väldigt prisvärt, och det är en vinst i sig, säger han.


Att kunderna är tillfreds märks inte minst på restaurangens Facebooksida där lovorden svämmar över. Särskilt populär är uteserveringen som har öppet sommartid. I år kommer de dessutom att utöka uteserveringen ytterligare. 


– Om det är fint väder öppnar vi den redan i april. Eftersom vi har fått lite bredare uteservering i år ska vi satsa lite extra genom att hålla den öppen lite längre på kvällarna, berättar Metin. 

Läs mer...

2017-03-13 10:00

184043 NS3

Sverige skulle rocka dåligt utan Norje Sambruk

Artikel Två veckor innan Sweden Rock Festival sitter Johan Rosenlund, med kollegor, i traktorn för att turas om att finklippa gräset en sista gång innan hårdrockarna invaderar området. Campingen är då iordningställd...
183098 ARM3

”Strategi är sällan strategiskt”

Artikel ”Startpunkten för att kliva ur en stor organisation och starta eget var en längtan efter att få tänka igenom de råd jag gav”. Pontus Wadström på A Real Movement berättar om varför han gick från anställning...
    __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

    Digitalisera skolan

    Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

    Holknekt_webb3

    Per Holknekt

    Från brädan till scenen

     _Bild 15

    Persisk Mat

    Följ med på vägen till det persiska köket

    Arkiv