186058 PB3186058 PB2

Ät bra, ät bars och live big

Ett nytt bars-varumärke har kommit till Sverige. Efter en tio år lång framgångsrik resa i USA används Picky Bars av några av världens vassaste atleter.

För att orka träna och för att få ut optimalt av din träning behöver du träna klokt, äta bra och ha en god återhämtning. Allt anpassat utifrån dina förutsättningar och målsättningar i väl avvägd balans. Picky Bars är uppstickaren inom energibars, som definitivt och tydligt har satt ned foten även på den svenska marknaden. 


– Det som utmärker Picky Bars är att det är en produkt som är utformad av atleter för atleter, säger Carlos Janeh på Picky Bars i Sverige. I USA är produkten otroligt stor bland såväl triatleter som andra idrottare som ställer höga krav och behöver vara noggranna med både träningsupplägg, kost och återhämtning på grund av den oftast tuffa mängdträning de bedriver. 


Carlos förklarar vidare att marknaden kan delas upp i två läger, å ena sidan naturliga mellanmålsbars med schysst innehåll, å andra sidan prestationsbars, ofta med artificiella ingredienser som inte går att uttala. Picky Bars är idag ganska ensamma i sitt segment, en helt naturlig bar gjord för träning.


-Picky Bars är en rawbar som är naturligt rik på både protein och kolhydrater

med en konsistens och sammansättning helt anpassad för träning. Picky Bars är perfekt som mellanmål, när du laddar upp för träningen, eller när du tränat klart och snabbt vill fylla på depåerna. Karaktäristiskt för en rawbar är att den bara innehåller ingredienser som är naturliga och obearbetade för att bevara alla näringsämnen och antioxidanter, förklarar Carlos entusiastiskt.  


Carlos berättar om trenderna inom kostlära och hur man får kunderna att komma tillbaka. 


186058 PB1


-Idag börjar äntligen förståelsen komma tillbaka för att du behöver äta en blandning av proteiner och kolhydrater för att orka träna fullt ut. I våra produkter finns det bara naturliga ingredienser, frukt och bär: dadlar, blåbär, aprikoser, tranbär med mera. Barsen är dessutom packade med nötter och frön av olika slag samt utvalda kryddor. Vi har de godaste barsen på marknaden och smaken är otroligt viktig för att kunder ska komma tillbaka. Det som utmärker Picky Bars är också att produkterna är specialkostvänliga. Samtliga är glutenfria och vi har flera laktosfria, veganska och även nötfria alternativ i sortimentet. 


I dagarna har Picky Bars lanserat nya produkter med nya förbättrade recept. De nya produkterna har en krämig konsistens som är ett av de mer utmärkande dragen med barsen. 


-Att tugga sågspån är ingen skön känsla när man tränar, säger Carlos.


– Förutom triatleterna som oftast redan känner till våra bars så är det inom CrossFit Picky Bars har slagit igenom stort. Vi är inte förvånade då det är hårt tränande idrottare som förstår behovet av kolhydrater för att prestera. Där gäller inga proteinbars eller kycklingfileer, ler Carlos. 


Under #lifepoints är Picky Bars aktiva på Instagram. Följare taggar sina action-bilder med hashtaggen och därifrån har bilder valts ut som omslag till produkterna. 


– Vi är ett värdedrivet bolag och förespråkar en sund livsstil med träning, bra mat, schysst återhämtning och så fyller du på med bra energi i form av Picky Bars innan och efter träning/tävling, säger Carlos Då är du rustad – to live big.


Läs mer...

2018-11-28 10:00

catering-celebration-chairs-50675

Våga ta ut svängarna när du planerar ett företagsevent

Artikel Tanken med företagsevent är att de ska vara underhållande, men det är lätt hänt att eventen ser likadana ut. Undvik att fastna i gamla vanor och var inte rädd för att testa nya koncept. Våga vara kreativ...
193030 S6

Ät dig jorden runt

Artikel Många mat- och vingäster som gillar hemma-hos-känslan hos Sinti och Natai da Silva Aires har fått till följd att Sinti behövde större lokaler och har flyttat till Linné, och det är precis lika charmigt...
  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Arkiv