182005 BB3182005 BB2

”Att åka buss är att resa, att uppleva någonting tillsammans”

Ska ni ut på äventyr? Bergkvarabuss ordnar bussresor för alla tillfällen och har plats för både små och stora sällskap. Under resor är tiden dyrbar, umgänget likaså. Välj därför det bästa alternativet; att färdas tillsammans i buss och låta äventyret börja redan där. Hos Bergkvarabuss finns alla olika typer av bussar, även fullt utrustade konferensbussar.

Bergkvarabuss startade 1975 i den lilla orten Bergkvara belägen mellan Kalmar och Karlskrona. Det som till en början bestod av två taxibilar och en buss har idag vuxit till en flotta på 1250 bussar. Under decennierna har företaget vuxit genom många vunna upphandlingar och förvärv. Under 2016 och 2017 gjordes en storsatsning då både Sohlberg Buss och BK Buss förvärvades. Trots sin storlek fungerar Bergkvarabuss fortfarande som ett familjedrivet företag med entreprenörsanda. Det ska kännas personligt och beslutsvägarna hålls korta trots storleken.


– Det är något våra kunder uppskattar. Det finns alltid en närhet till oss och vi har ett stort engagemang, säger Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss.


I och med att företaget vuxit under åren har de möjlighet att ta fram perfekta reselösningar med buss för varje tillfälle, allt ifrån en egen buss till klassresan till stora arrangemang som kräver en avancerad trafikledning.


– Vi kan ta beställningar som kräver mer avancerad form av logistik eftersom vi har kapaciteten och storleken att klara det. Det var exempelvis vi som låg bakom trafiken kring Gothia Cup 2017 där 40 000 personer skulle komma till rätt plats i rätt tid – och det gjorde de.


När ett sällskap ska iväg blir resan till en del av nöjet om alla kan resa tillsammans, till skillnad från om några åker tåg, några flyger och några andra reser med bil. Det ger också möjlighet till att använda restiden till någonting nyttigt tillsammans.


182005 BB4


 – Någonting som blir alltmer populärt är att hyra en av våra konferensbussar. Varje buss rymmer 34 personer. Här finns all bekvämlighet med bra benutrymme, soffgrupp med bord, wifi och film- och ljudanläggning, berättar Simon.


I verksamheten ingår också ett antal expressbussar som man kan köpa biljett till. En av dem är Fjällexpressen som tar skidsugna människor till den svenska fjällvärlden och Trysil med start från bl. a Köpenhamn, Skåne, Göteborg och Stockholm.


Bergkvarabuss äger även Scandorama och Ölvemarks Holiday som anordnar charterresor i Europa. Här kan man köpa ett komplett paket med boende, mat och aktiviteter och resenären får möjlighet att uppleva långt mer än vid traditionella resor med enbart en destination. Med på resan finns en guide som kan berätta om landskapen där bussen ringlar fram.


– Att flyga är egentligen en transport till en destination. Att åka buss är att resa, att uppleva någonting. Samtidigt bygger man upp en social gemenskap och träffar nya vänner.


Utöver själva bussarna är busschaufförerna företagets ansikte utåt. Att vara busschaufför för Bergkvarabuss innebär en hel del flexibilitet. Är man i ett skede i livet då man behöver fasta arbetstider kan man köra kollektivtrafik. Den som istället är intresserad av att själv få resa och vara en del av den gemenskap som finns på bussarna är charterbusstrafiken ett bra alternativ. Som busschaufför, särskilt om man kör charterbuss, krävs det att man tycker om att jobba med människor.


 – Att vara busschaufför är ett socialt yrke som inte alls handlar om att köra buss, det handlar om att köra människor. Man träffar mycket folk, både i deras stressiga vardag och vid speciella tillfällen. Det är ett mycket socialt yrke, menar Simon.


Idag råder det brist på busschaufförer eftersom det är en åldrande yrkeskår. Duktiga och engagerade busschaufförer är något man alltid letar efter på Bergkvarabuss. Andra kompetenser som behövs på Bergkvarabuss är bl.a. mekaniker som får bussarna att rulla och resesäljare som hjälper kunderna med deras resebehov.

Läs mer...

2018-02-27 13:30

183102 SFM5

Stockholms Företagsmäklare AB - Stockholms ledande restaurangmäklare

Artikel Stockholms Företagsmäklare AB är en professionell företagsmäklare och rådgivare specialiserade på försäljning och värdering av restauranger och caféer i Stockholm. Lasse Heino – en före detta handlare...
183114 F&P2

Fallai & Partners – mäklare med gedigen erfarenhet

Artikel Pietro Fallai sålde sin krog i slutet av 80-talet och tyckte att det var roligare att sälja krog än att driva krog. Pietro är registrerad fastighetsmäklare sedan 1988.

  Faktaruta

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv