194058 EC1194058 EC4194058 EC3

”Att överbehandla – är inte att skönhetsbehandla”

Idag ser vi många, framför allt kvinnor, som efter överbehandling på skönhetskliniker helt tappat sitt utseendes egen identitet. Injektionsspecialist Annika Harlén talar om vikten av estetik, att ha förmågan att förfina de individuella ansiktsdragen.

Entouch skönhetsklinik på Birger Jarlsgatan, intill Stureplan i Stockholm drivs av legitimerade sjuksköterskan och estetiska injektionsspecialisten Annika Harlén. Annika har tjugo års erfarenhet av att arbeta med estetiska injektionsbehandlingar som fillers och muskelavslappnande läkemedel. Hon fick stor rutin och specialistkompetens under de 14 år hon arbetade på Akademikliniken där hon var med att starta upp Akademiklinikens injektionsverksamhet. I exklusiva och välkomnande lokaler i hjärtat av Stockholm tar hon och hennes kollegor, emot kunder som önskar sudda ut ålderstecken och se lite piggare ut. 


        – Vi arbetar i en bransch där man som kund eller patient behöver vara uppmärksam, säger Annika. Det finns en risk idag i att många, främst unga kvinnor, väljer behandlingar genom att enbart titta på priset. De går till ”billighetskliniker” och går därifrån med alldeles för stora läppar eller för höga kindben. De förlorar hur de själva ser ut och blir stöpta enligt en och samma mall. De ser alla likadana ut. Det här är en profession som handlar om estetik. Som injektionsbehandlare behöver du ha en konstnärlig ådra och kompetens att se hur varje individuellt ansikte är uppbyggt anatomiskt för att kunna förfina anletsdragen. 


Annika är styrelsemedlem i Estetiska injektionsrådet, EIR, som verkar för att göra branschen säkrare och tryggare för kunderna genom nationella lagar, föreskrifter och riktlinjer. Vi värnar om kunden och vårt yrke och vill att det ska lagföras att endast medicinsk personal sjuksköterskor, läkare och tandläkare ska få utföra dessa estetiska behandlingar. Det handlar om injektioner och vi måste veta samt kunna anatomin under huden för att kunna arbeta säkert.


194058 EC2


Klinikens atmosfär är lugn och avslappnande. Du blir personligt bemött och erbjuds möjligheten att känna dig privat. För den som behöver stressa av en stund innan och efter behandlingarna finns sittvänliga fåtöljer i väntrummet och en kopp kaffe.


         – Det är en medicinsk klinik men vi värnar om det hemtrevliga och vill gärna att våra kunder ska känna att det är okej att hänga här en stund före och efter behandlingen, säger Annika. 


Doktor Carmen Mirón Romo är medicinskt ansvarig läkare på Entouch, kirurg med mångårig erfarenhet av hudbehandlingar och estetiska injektioner. Hon finns på kliniken fem dagar i veckan. 

Legitimerad sjuksköterska och injektionsspecialist Sofia Augustsson har arbetat på Entouch i snart två år, en varm och glad kollega. Annika känner att hon omger sig av ett starkt team.

 

         – Även Sofia har tidigare arbetat på Akademikliniken och Eriksbergskliniken. Hon förstärker teamet, tillsammans med hudterapeut Cecilia Hjortfors som är väldigt kunnig inom hudhälsa samt med vilka hudprodukter som varje kund får bäst effekt av, vilket kan variera under de olika årstiderna. Hon är ”drottningen” av kemiska peelingar.  


         – Vi är kompletta i vårt utbud av behandlingar, fortsätter Annika. Vi ser att många bekantar sig med skönhetsbehandlingar genom att först göra några sköna välgörande ansiktsbehandlingar hos Cecilia för att senare komma till mig eller Sofia för att vi ska ta hand om till exempel argrynkan. Ibland är det tvärtom, först injektioner, där vi uppmuntrar att kundens hud behöver omvårdnad då vi ser att den är i obalans. Våra fina hudvårdsprodukter från Medicalia och Pevonia har en revolutionerade god effekt på obalanser men också anti-age, uppbyggnad och glow.


Behandlingarna riktar sig till både kvinnor och män. Entouch kliniken erbjuder flertalet välgörande hudbehandlingar som exempelvis kemiska peelingar, ansiktsbehandlingar med eller utan microneedling, hydra glow peel och anti-age behandlingar.  

De estetiska injektionsbehandlingarna riktar sig till olika områden, som fillers för till exempel läppar, kinder, käklinje, haka, håligheter under ögonen, med mera. Muskelavslappnande botox görs vid behov för hela ansiktet, beroende på vilken mimik som önskas bromsas, vanligast är argrynkan mellan ögonbrynen, rynkor i pannan, kråksparkar samt andra rynkor och linjer som uppkommer mimiskt. 


        – Fillers är bra för den som har tappat, eller behöver, volym i ansiktet: kindben, läppar, haklinje eller att skapa en rakare näsa. Dessa injektioner tillför även fukt till huden. 


Kombinationsbehandlingar växer i popularitet då det oftast är vägen till bästa resultat. 


         – Vi har vårt ENTOUCH Softlift som är en kombinationsbehandling där vi kombinerar muskelavslappnande botox-injektioner och fillers som består av hyaluronsyra en gel som finns i olika tjocklakar beroende på område som ska behandlas och vilket resultat som önskas. Doktor Carmen erbjuder att komplettera med Ultra V trådlyft. En teknik som används för att strama upp huden och tajta till hudens elasticitet, vi kan behandla mycket i ansiktet, pannan, halsen och ett flertal av kroppens problemområden. 


Thermage är en djupverkande huduppstramning med radiovågsterapi som stimulerar tillväxten av kollagen och elastin utan konvalescens ger behandlingen ett subtilt och fint resultat, går att använda över hela ansiktet och halsen samt för hängande hud på överarmar, mage och knän. 


         – Denna behandling kräver smärtstillande i tablettform, säger Annika, men det är det värt. Vi erbjuder också behandlingar av ytliga blodkärl, missprydande prickar, pigment med ett gult laserljus som är väldigt exakt och skonar vävnaden runt omkring. 


Entouch klinik har stenkoll på vilka leverantörer de önskar arbeta med och har handplockat de mest välrenommerade och resultatdrivna produkterna samt maskinerna. Allt för att värna om att respektive kund får den behandling med de produkter som ger ett estetisk och naturligt resultat och ökar såväl hudens som kundens välbefinnande. 


          – Vi har alla på Entouch enormt stor rutin, rundar Annika av. Vi har ett bra flöde med kunder, vi äskar det vi gör och vi vet vad vi håller på med. Vi hälsar alla varmt välkomna!

Läs mer...

2019-06-28 10:00

Hemsida
194068 PF2

Yoga gör dig rörelserik

Artikel På Bankgatan i hjärtat av Umeå ligger PRANA Friskvård. Ett litet och personligt friskvårdsföretag som ser till hela människan och gör alla rika på rörelse.
193081 AA1

”Arbetsgivaren bestämmer över sin organisation”

Artikel En arbetsgivare har ofta bättre möjligheter att få rätt vid en personaltvistefråga än vad många tror. Det är dock klokare att undvika tvister och de kostnader som följer genom att vara proaktiv.

Faktaruta

Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Arkiv