191009 ZHB2191009 ZHB3

Autentisk indier – på riktigt

Många restauranger serverar rätter från andra länder och matkulturer, med svensk anpassning. Zaiqa Restaurant i Sundbyberg, ’Fine Indian Dining Experience’, vill servera autentiskt – på riktigt.

       – Mitt mål är att servera genuin och fantastisk indisk mat. Våra rätter har den äkta smaken och de äkta kryddorna, säger Tariq Abedin på nyöppnade Zaiqa Restaurant i Sundbyberg. Det indiska köket har en stor bredd av regionala och traditionella rätter. Vi erbjuder högklassiska indiska rätter och lägger starkt fokus på service. 

       Tariq menar att det i övriga Sverige, och framför allt i Stockholm, finns ett stort antal indiska restauranger som serverar vad de kallar autentisk indisk mat men som är anpassad till svenska smaklökar. Rätter kan se autentiska ut, men ändå inte ha rätt ”flavour”, som Tariq uttrycker det. ”Zaiqa” – betyder just flavour. Han önskar utmana våra smaklökar och lära oss hur det riktiga indiska köket smakar. 

       – Vi har valt att ha två inriktningar på vår meny. En inriktning för de som är nybörjare vad gäller indisk mat, det vill säga de som är vana vid den indiska mat som serveras runtom på indiska restauranger i Sverige, samt en modern inriktning med rätter som inte är så kryddstarka, där vi använder mycket färska kryddor och grönsaker, inga färgämnen utan där matens färg är naturlig. Så som de skulle göra i Indien. Jag har upplevt att det är klokt att börja så. Hjälpa till att ”break the ice” för våra gäster, ler Tariq.

       Restaurangen är liten och gemytlig med en känsla av snyggare kvarterskrog. Den öppnade under senhösten 2018 och stamkunderna har redan hittat hit. Restaurangen har plats för 47 gäster. 

       – Jag tycker att alla som läser det här ska komma hit en gång. Prova på äkta indisk mat. Vi är mycket lyhörda för våra gästers önskemål och tar gärna emot feedback på vår meny och våra rätter. Vi serverar luncher; vi har olika rätter olika dagar. Inför kvällen förbereder vi restaurangen för våra à la carte-gäster genom att skapa en mer gemytlig atmosfär. Vi erbjuder ju trots allt en ”Fine Indian Dining Experience”, säger Tariq.


191009 ZHB1


       Zaiqas specialmeny erbjuder Nehari and Ghar Ka Biryani. Nehari är en gryta som består av slow-cooked nötkött eller lamm i en speciell indisk kryddblandning och sås toppad med ingefära, koriander och grön chili. En rätt som varmt rekommenderas av Tariq. Zaiqas egna  Biryani är en annan rätt du inte får missa. Bräserad kyckling eller lamm, serverad med ett mycket smakrikt ris. 

       – Jag äger den här restaurangen, säger Tariq. Men jag är också matgäst här. Jag väljer oftast från Sizzlers-menyn. En favorit är Fish Combi Sizzler eller Lamm Shahiana och Papitas Dabang (kyckling, lamm eller scampi). 

       Efterrättsmenyn erbjuder noggrant utvalda desserter, som är värda ett besök i sig. Som till exempel Halwa-Icecream Korai. Halwa är en konfektyr med sitt ursprung från Indien och serveras med glass. Här finns också Kulfi, indisk tradionell glass, i olika smaker. 

       – Välkomna att njuta av ”Fine Indian Dining Experience”, säger Tariq. Alla är välkomna! 

Läs mer...

2019-01-14 13:30

193088 NPS1

NajsPeople rekryterar toppkandidater

Artikel Bra kandidater inom Sales och Office är hårdvaluta idag och Stockholm är en av de tuffaste marknaderna. NajsPeople är rekryteringsspecialisterna som är nischade inom områdena Sales samt Office professionals....
194008 ÖNA1

Rätt väg till arbetstillstånd

Artikel Juridiken kring arbetstillstånd och förlängning av arbetstillstånd kan vara snårig. Fel förfarande kan få stora konsekvenser och det är ofta svårt...

  Faktaruta

  • Zaiqa
  • Hemsida
  • Adress:
   Sturegatan 30
   172 31 Sundbyberg
  • Telefon: 08-29 08 68
  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv