164019 EB2
164019 EB0
164019 EB1
164019 EB
164019 EB2
164019 EB0
164019 EB1
164019 EB

Berömd bistro mot en händelserik och smakfull framtid

Ansvarig för Edsbacka Bistro i Sollentuna är sedan ett par år tillbaka Britt-Marie Bäcke, sommelier, kock och inte minst innovatör. Med stor entusiasm och ett aldrig sinande engagemang sätter hon, med stor respekt för grundaren och stjärnkocken Christer Lingström, sin egen prägel på den anrika bistron. Trots att vi ännu har sommaren färskt i minne är det hög tid att börja boka in bistrons populära julbord.

Edsbacka krog är den första restaurangen i Sverige som belönades med två stjärnor i Guide Michelin. Efter att ha drivit den ofantligt framgångsrika och kända krogen i 20 år öppnade kocken och krögaren Christer Lingström Edsbacka Bistro som en bakficka på andra sidan Sollentunavägen. Och även bistron är i dag prisad och omnämnd i White Guide som en av Sveriges bästa restauranger. Numera står Britt-Marie Bäcke för ansvaret.


– De förändringar jag gör genomför jag med största respekt och beundran för Christers gärning, försäkrar hon och berättar att stamgästerna var lite oroliga i början.


– De var rädda för att jag skulle ta bort paradrätten Kalvlever Anglais, ler Britt-Marie.


Något som hon naturligtvis inte gjort.


Redan innan Britt-Marie tog över driften av bistron hade hon ett långt och väldigt spännande yrkesliv i bagaget. Denne restaurangentreprenör, knäckebrödsbagare, sommelier och skapare av ett vinspel som nått så långt som till Vita Huset har tagit sig an Edsbacka krog med ett brinnande engagemang och imponerande beslutsamhet.


– Christers meny bestående av klassisk svensk husmanskost med tydligt franska influenser har jag i stort sett lämnat orörd. De förändringar jag genomfört hittills handlar mer om olika evenemang och tjänster, berättar hon.


Britt-Marie vill bevara den rustika och hemtrevligt slamriga bistromiljön men genom att måla väggarna och byta ut de tunga gardinerna är hon på god väg att skapa en lite ljusare interiör.


Hon har renoverat övervåningen och här erbjuder hon nu endagskonferenser med alla moderniteter och inklusive trerätters lunch eller middag till vilka hon gärna föreslår ett passande dryckespaket.


Vidare har hon satsat på Fredagskassen. En kasse för avhämtning innehållande förrätt, varmrätt och efterrätt. En härlig inledning på helgen!


– Andra exempel på våra events är champagneprovning med sabrering och musikquiz med artisten och vinentusiasten Petter, berättar Britt-Marie.


Välkommen till Edsbacka Bistro för mat, miljö och aktiviteter som ingen annan kan erbjuda under samma tak!

2016-09-09
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies