191005 SS4191005 SS3191005 SS2

Bota din mörkerdepp

Den mörka årstiden är lång i vårt nordiska land. Många brottas med det krympande dagsljusutrymmet och tröttheten. Ett besök på Stockholm Saltspa ger energin åter.

Vi befinner oss i ett saltrum på Stockholm Saltspa, Kornhamnsgatan 49 i Gamla Stan.  Väggarna är vita och glänser av salt, liksom golvet och taket. Riikka Hoffrén, ägare och VD, är helt klädd i vitt. I rummet finns över 3 500 kilogram salt. 


– Effekten, säger Riikka. Jag önskar nå ut med den hälsoeffekt som vistelse i ett saltrum har. 


Ett besök här hjälper människor att må bättre och att prestera bättre. Saltet stimulerar, dödar bakterier och rengör hud och andningsvägar, vilket har en läkande effekt. 


Saltbehandlingar kan användas såväl förebyggande som i rehabiliteringssyfte och minskar ofta behovet av medicinering, berättar Riiika vidare. Saltet skapar en miljö som är autentisk med forna saltgruvor. En stressfri och avslappnande atmosfär. 


Riika är bördig från Finland. Där är saltbehandlingar kopplade till den allmänna sjukvården. Även i USA, Australien och flera östeuropeiska länder har salt en erkänt hälsofrämjande effekt. 


– Att befinna sig i ett saltrum ger bra energier, säger Riikka. Tänk dig salt i naturen, i vattenfall; det är negativa joner som neutraliserar olika strålningar, elektricitet samt stressens påverkan på kroppen. 


191005 SS1


Saltterapi är verksam mot astma, KOL, allergiska besvär, förkylningsbesvär samt inflammation i bihålor och svalg. Den har även positiv effekt på eksem, psoriasis och liknande hudbesvär såväl som på inflammatoriska åkommor som öron- och ledinflammationer. Saltterapi förbättrar din sömn och ökar din syreupptagningsförmåga vilket många atleter och idrottare har upptäckt. 


– En av mina återkommande kunder är en sjuksköterska som gjort lungkapacitetsmätning efter sina besök här. Hennes lungkapacitet ökade med 30 procent. 


Lika viktigt är spats ljusterapi. Hela rummet fylls av det vita ljuset och dess reflektion i de salta specialväggarna. Ljuset stimulerar vårt ”må-bra-hormon” i kroppen och är bra för att läka nedstämdhet, ångest, depression samt utmattningssyndrom, eller bara för ett allmänt ökat välmående. 


En behandling tar 45 minuter. Lätta, bekväma kläder brukar vara det skönaste att ha på sig, men du kan komma klädd som du vill. Du kan komma på drop-in eller boka tid via hemsidan. Stockholm Saltspa välkomnar även grupper, företag och konferenser. 


Stockholm Saltspa erbjuder saltbehandling, ljusbehandling, eller kombinerade behandlingar, Saltyoga med andningsövningar och olika meditationer, mindfullness-sittningar samt kurser och workshops. 


– Fredagar har vi AW, ”Spafterwork”, ler Riikka. Vi bjuder på ett glas bubbel, alkoholfritt alternativ för den som önskar, samt en möjlighet att varva ned inför helgen.

Läs mer...

2018-11-28 10:15

185023 LS3

Undervisa för elevers bästa möjlighet till lärande och utveckling

Artikel Hur ser du som lärare och pedagog på uppdraget att undervisa? Är du i klassrummet för att framför allt fylla eleverna med kunskap, bedöma deras kunnighet eller är du där för att hjälpa eleverna att lära...
186040 OPA1

Antistress hos Oliveras Praktik

Artikel Det är ombonat. Det är hemtrevligt. Det är välkomnande, varmt och inbjudande. Väntrummet dignar av böcker, tavlor och prydnadssaker. Vi besöker Oliveras tandläkarpraktik på Norrmalm.

  Faktaruta

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv