185068 BVL4185068 BVL1185068 BVL2

Brädor och bössor för byggare och lantmän

Det står Byggmarknad på fasaden med stora blåa bokstäver. Stamkunderna ler. Sinsemellan säger de, ”Om det inte finns på BVL Byggmarknad, så finns det inte”.

Det är på de mindre orterna de finns. De där mataffärerna eller byggvaruhusen som är så mycket mer än de ser ut utifrån. Den kund som besöker BVL Söderåsen för första gången vet inte riktigt vad han eller hon har att vänta sig. Ryktet säger det, men väl på plats slås du ändå med häpnad. 


I den stora byggnaden ryms ett välsorterat byggvaruhus och precis allt du kan tänka dig för ditt lantbruk, din jakt, fiske eller friluftsliv. 


– Vi har allt, säger Henrik Sjögren, ägare och byggsäljare, glatt. Allt du behöver för bygg, villa och lantbruk samt jakt och fiske. Vi är en riktigt gammaldags välsorterad storhandel för traktens lantbrukare och småbyggare.  


Henrik äger BVL Söderåsen i Kågeröd tillsammans med sin fru Malin. Han är andra generationens ägare av företaget, med en gedigen kunskap i branschen. 


– Jag är både byggare och jägare, berättar Henrik. 


Kunderna vet att han också ritar hus, mindre industrier, lador garage och balkonger. 


– Det är sådant som stamkunderna efterfrågar, säger han. Då gör jag det. 


Stamkunderna, för det är nästan bara sådana kunder som BVL Söderåsen har. Kunderna kommer hit en gång, och går nästan inte härifrån. De kommer i alla fall onekligen tillbaka. 


185068 BVL3


– Vi ser våra kunder, menar Henrik. Det viktigaste för oss är att de kommer tillbaka. En kund hos oss ska alltid känna sig omhändertagen och nöjd, samt gärna reagera på att vi verkligen har allt. Skulle det mot förmodan vara så att vi inte har det, så ordnar vi fram det så snabbt vi bara kan. 


Inom byggavdelningen finns mängder av byggvaror, verktyg och arbetskläder för både professionella byggare som för hemmafixaren. Här finns också det mesta i form av vitvaror och sådant som behövs för att sköta din trädgård. 


Avdelningen för jakt och viltvård är att ses som guldklimpen bland avdelningarna. Henrik kan det han säljer och sortimentet imponerar. Här finns allt jägaren behöver. 


– Du kan ta med ditt vapen för att exempelvis köpa kikarsikte. Vi monterar och skjuter in vapnet innan vi lämnar över det till kund. Lämna in ditt vapen så rengör vi det. Är det mer komplicerade saker som behöver fixas har vi bra samarbete med en vapensmed. 


Har du egna jaktmarker kan du köpa jakttorn, stängsel, foderautomater och fällor. 


– Vissa av de här sakerna köper vi in och andra bygger vi själva. Vi har precis allt även inom foder för viltvård, alltifrån saltsten till mat till änderna. Vi är duktiga på hundkoppel och spårselen, ler Henrik. Många tror vi är ett byggvaruhus, vilket vi är – men vi är fullsorterade även inom jakt och fritid. 

Läs mer...

2018-10-12 14:00

193018 TTA1

”Munnen återspeglar hur kroppen mår”

Artikel En sund livsstil bidrar till en förbättrad munhälsa. ”Vi visar omsorg om patienten genom att betrakta personen ur ett mer holistiskt perspektiv”, säger tandläkare Torsten Avén.
193023 HA1

Sveriges mest jämlika advokatbyrå

Artikel ”Vi har ifrågasatt. Vi har skrivit artiklar och insändare för att synliggöra branschen utifrån arbetsvillkor, jämlikhet och önskan att inte alla vill bli delägare”, säger Anette Hansson Ahl, advokat och...

  Faktaruta

  • BVL Söderåsen AB
  • Epost
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Böketoftavägen 19
   268 77 Kågeröd
  • Telefon: 0418-803 55
  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv