182026 STS1

Det ska vara ett hantverk!

Småland trapp och snickerifabrik har funnits sedan 1927 och Kristoffer Malmström är mannen som idag axlar ansvaret för företaget. Många snickerier har numera gått över till massproduktion och standardlösningar, men Kristoffer vägrar att släppa hantverket.


Hos Småland trapp och snickerifabrik går det fortfarande att få den där perfekta lösningen till varje byggnad. Kristoffer möter upp oss när vi kommer och berättar om hur det är att driva ett riktigt hantverksföretag. Det är mycket som skiljer sig från hur andra snickerier arbetar, första steget är att ta fram olika förslag för just den byggnaden.


– Kunderna vet inte vilka lösningar som finns, och vi har ingen standard som vi kör med. Då får man titta på ritningen, ta mått och se hur man kan göra. Sedan tar jag alltid fram två förslag där det ena är lite lyxigare och det andra är ett bra budgetalternativ.

182026 STS2


Det småländska hantverket har blivit mycket populärt ute bland kunderna. Det märks att det är en annan kvalité, och det är det som ger nöjda kunder. Idag står företaget inför en expansion där fler kommer att anställas. Kristoffer berättar att det har blivit svårt att hitta rätt personal eftersom utbildningarna idag inte har tillräckligt mycket fokus på det hantverksmässiga.


– Många som har läst utbildningar idag har bra kunskaper om olika tekniska system, men vi behöver folk med god materialkunskap och som kan använda en hyvel, skattar han. För att passa in här måste man också vara en glad person som vill ha kul på jobbet. Arbetsglädjen märkt i kvalitén, och det är det viktigaste av allt, avslutar  Kristoffer.

Läs mer...

2018-02-27 13:15

182082 KK1

Våga satsa

Artikel Vad är egentligen en sann entreprenör? De flesta som hör ordet föreställer sig en person som kan göra tillgångar av luft och som kan få pengamaskiner att rulla av sig själva. Just en sådan person är Jim...
182065 CC1

”Vänta inte för länge med att leva din dröm”

Artikel På Caravan Center i Umeå finns husbilar och husvagnar för alla behov och plånböcker. Här får du som kund råd och stöd både före och efter inköpet av ditt nya rullande hem.

Faktaruta

  • AB Småland trapp & Snickerifabrik
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Vallinvägen 4,
    590 96 Överum
  • Telefon: 0493-500 02
 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Arkiv