151015-kaffemoppen

En kaffe i farten med Kaffemoppen

Plötsligt dök dessa två mopedkörande grabbar upp från ingenstans, Michael Hylander och Stefan Modala. Båda är kaffetokiga och innovativa entreprenörer med bakgrund från bland annat cafébranschen. När de slog sina kloka huvuden ihop var Kaffemoppen född. Det är exakt som det låter, en moped som serverar varma drycker med fokus på högkvalitativt och lokalt rostat kaffe.

Efter flera månaders planering och tillståndsjaganden står nu Michael Hylander och Stefan Modala äntligen redo att servera kaffe från sin egendesignade kaffemoped. Båda männen bor i Stockholm och deras vilda idéer har nu blivit verklighet.
   – Jag såg något liknande när jag var nere i Skåne på en mässa eller om det nu var en marknad, berättar Michael Hylander och ler.

   Duons unika kaffemoped är tillverkad och konstruerad av leverantörer i Holland.


Ett koncept som har väckt stort intresse
Entreprenörerna Michael Hylander och Stefan Modala förklarar att det har varit en ganska komplex process att komma igång med verksamheten.
   – Stefan är väldigt duktig på teknik och detaljer, medan jag hela tiden har sett konceptet med en mopedservering i mitt huvud. Den kombinationen var tillräcklig för att vi skulle komma igång, förklarar Michael.
   – I Alperna kan det vara svårt att servera varm mat och dryck då de av naturliga anledningar ofta saknar ström. Därför använder de gasol, precis som vi gör. Vi är rätt unika i Sverige med vår dryckesserverande mopedverksamhet, men utomlands är det betydligt vanligare, tillägger Stefan.


Bolaget startades i början av 2014 och har sedan dess rullat vidare. Bokstavligt talat. Företaget ligger precis i startgroparna med att skaffa sig registreringsskylt, tillstånd från Transportstyrelsen och en egen hemsida. När allt står klart sparkas mopeden igång.


Drycker som värmer både kropp och själ
Kaffemoppen kommer att servera varma drycker som kaffe, te, varm choklad, glögg och andra drycker som kunderna efterfrågar. Stefan är utbildad barista och kommer därför se till att kaffet görs av lokalt rostade och färskmalda bönor.
   – Konceptet är enkelt och smakrikt. Vi kommer att servera våra kunder utsökt och högkvalitativt kaffe, samt andra drycker med tillbehör. Intresset för vår affärsidé är stort och vi kommer att besöka flera festivaler, marknader, mässor och andra evenemang.


Det krävs tillstånd från Stockholms stad för att få vistas på vissa platser, vilket duon kommer att ansöka om.
   – Det här kan bli hur roligt som helst. När du står och väntar på bussen en kall morgon kanske Kaffemoppen plötsligt dyker upp för att servera dig en härlig kopp kaffe i farten!

2015-01-29
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies