166081 JB
166081 JB0
166081 JB
166081 JB0

En välbehövlig vitamininjektion i vintermörkret

Inspirerade av juicekulturen i New York, tog Fadi och Anna Fares konceptet till centrala Örebro och öppnade Josbaren. Precis som namnet antyder ligger fokus på juice och smoothies – och nu vill de lära oss att dricka juice på ett nytt sätt.

Ute är det kyligt och vintrigt. Men inne på Josbaren, mitt på Drottninggatan i Örebro, finns det alltid möjlighet att ladda om och få en vitaminkick. 


– Här i Norden behöver vi verkligen det här, särskilt på vintern. Det är ju nu som det är svårt att få fram energi och ork, säger Fadi Fares. 


Tankarna på att öppna Josbaren tog fart när han var på besök i New York för några år sedan. Då hade konceptet ännu inte nått Sverige och han minns att han verkligen gillade det. 


– När jag var där jobbade jag ibland väldigt intensivt och behövde då någonting snabbt, berättar han.


När han en tid senare träffade Anna bestämde de sig för att göra ett försök i Örebro. Och att hitta ett passande namn var enkelt.


– Det fanns ingen annan juicebar här och vi ville hålla det tydligt, säger Anna.


Men även om fokus ligger på juice och smoothies har det med tiden dykt upp en hel del annat på menyn. Sallader och grillade mackor har alltid funnits, men numera erbjuder man även värmande soppor. 


– De är gjorda av ångkokta grönsaker – endast enkla och rena ingredienser. Man kan säga att det är som en varm smoothie för att det ska kunna kopplas till det vi håller på med, säger Anna.


Båda medger att de tycker om att samarbeta med andra, vilket har lett till att de stundtals hoppar in och serverar juice när någon butik har en happening eller blandar juicedrinkar på en bar. Nu vill de ta juicen till en ny nivå – och servera den varm.


– Det är många som inte känner till att det går att dricka juicen varm, men det är helt andra smaker som kommer fram. Det är en otroligt spännande dryck! berättar Fadi.

2016-12-02
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies