184048 ES2

Kurerar fastighetstekniska system

”Vi har jobbat länge och brett i branschen vad gäller energisystem i fastigheter. Vi kan luft, vatten, el, styr och kyla. Allt som ramar in en fastighet”, säger Mikael Gripenberg, Energiprojekt Stockholm.

Mikael Gripenberg, VD för Energiprojekt Stockholm AB startade sin verksamhet 2014. Idag har företaget sex anställda och arbetar med industriella och kommersiella fastigheter, kontorskomplex, sjukhus, hotell och bostadsrättsförening. På visitkortet står det VD. Mikael skrattar: 


– Kanske bästa sättet att förklara vad jag gör är väl att säga som jag lärt barnen att svara när de får frågan vad pappa jobbar med: ”Han är husdoktor”. Det är kul att gå till jobbet. Jag brinner för det här. 


Energiprojekt Stockholm anlitas av fastighetsägare när de önskar hjälp med att antingen utveckla, eller lösa problem, i de fastighetstekniska systemen.  


– Vi blir ofta kontaktade när fastighetsägaren får problem med hyresgäster som vill flytta ut på grund av dåligt inomhusklimat. Då åker vi ut till fastigheten och oftast har vi hittat orsaken inom en till ett par timmar. Vi analyserar huset och kan se synergierna i alla system och förklara var och varför fastigheten drar för mycket energi, säger Mikael. Tre olika lösningar presenteras, och i de allra flesta fall får vi också åtgärda problemen, alternativt har vi försett kunden med ett fullgott underlag för åtgärdsprogram. 


184048 ES1


Den mätning och analys som görs i fastigheten ger ett resultat som säkerställer att rätt beslut tas vad gäller nyinvesteringar i fastigheten.


– Vi tänker långsiktighet och hållbarhet. Kan du också exempelvis sätta solpaneler i framtiden, så kan du driva fläktarna med solel och även bädda för batteriladdning till elbilen. Jag ser ett helt nytt framtida system i slutändan så vi slänger inte bara in en värmepump, som en kortsiktig lösning. Bergvärme är en relativt ny företeelse. Ditt hus kanske är från 1930-talet och de husen är byggda för en oljepanna. En oljepanna går inte alltid att ersätta med en värmepump för radiatorerna räcker inte till. Jag som arbetar med fastigheter på 40 0000 kvadratmeter kan inte bara kasta in en anläggning som inte fungerar – då blir det skämsmössa. 


De åtgärder som en fastighetsägare önskar är i regel att få så bra inomhusklimat till så låg kostnad som möjligt. Den som åtgärdar inomhusklimatet sänker energiförbrukningen, vilket i sin tur ger lägre driftkostnader och är gynnsamt för miljön. Uppfyller du dessa krav så gäller per automatik att du ökar värdet på din fastighet. 

Läs mer...

2018-08-06 15:30

184062 GK2

Smyckeskonstnären i Tyresö

Artikel För 35 år sedan träffade Bo Ekström kärleken Veronika. Hon hade de häftigaste ringar och armband som Bo någonsin hade sett - tillverkade av hennes morbror Kaj. De var gjorda av äldre silverbestick. Bo...
184041 MD3

Hos Monicas Design tror man på Tomten

Artikel Mysigaste butiken i Gamla Stan. Monicas Design är den där butiken som vi, om vi får besökare från övriga landet eller allra helst utlandet, känner oss stolta att få ta med våra gäster till. Butiken är...

Faktaruta

  • Energiprojekt Stockholm
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Västberga allé 1A
    126 30 Hägersten
  • Telefon: 070-143 46 78
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

DriveNow_puff

Dela bil?

Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv