124026-ferax.bild1124026-ferax.bild2

Får ut det bästa av din fastighet

Att veta vad man ska göra med gamla svåruthyrda lokaler kan vara ett problem för många. Men inte för fastighetskonsulten Lars Ellsäter som specialiserat sig på uthyrning och ombyggnationer av kommersiella fastigheter. Nu driver han företaget FERAX-AKSP tillsammans med hustrun Anette Ellsäter som är expert i Cad-projektering.

– Jag har länge arbetat med att bygga digitalt och har varit med och utvecklat en marknadsledande programvara för Cad. I dag arbetar jag bland annat med att utbilda personer på stora byggbolag, framför allt elektriker, i programmet, säger Anette Ellsäter.

Hon är i grunden elkonsult och specialist på 3D-projektering i fastigheter och har under många år drivit företaget AKSP. Men 2012 slogs det ihop med hennes man Lars bolag Ferax Fastighetskonsult som arbetar mer med användandet av fastigheterna. Det nya namnet är FERAX-AKSP AB.

– Jag kallar mig fastighetskonsult eftersom jag arbetar med så mycket mer än bara uthyrning av fastigheterna. Jag utvecklar affärsplaner, sköter upphandlingar av nybyggnationer och ombyggnationer till projekteringen och i slutändan även uthyrningen, förklarar Lars.

Med över 30 år i branschen har han full koll på läget. De främsta uppdragsgivarna är stora svenska fastighetsbolag som hyr in Lars för att exempelvis omvandla en gammal byggnad till något nytt. Han planerar då hur den ska kunna användas på bästa sätt, hur man ska kunna öka värdet på fastigheten och hur stora hyrorna bör vara. De flesta uppdragen får han via referenser från tidigare jobb.

– Jag har även stor erfarenhet av förtida avvecklingar, där hyresgästen sitter fast i långa hyresavtal. Senaste exemplet är Vin & sprithistoriska museets förtida flytt där cirka fem miljoner kronor räddades från deras åtagande, säger Lars.

 

I dag har de stora byggbolagen allt högre krav på digital samordning och 3D-projektering, därmed får också Anette flera samordningsuppdrag från denna sektor.

– Eftersom jag är i branschen och samtidigt jobbar i produktionen vet jag hur det ser ut i verkligheten och talar på så sätt samma språk. Jag kan förstå vad det är de frågar efter, säger hon.

Att både Anette och Lars hela tiden håller sig uppdaterade inom sina områden är en styrka i deras arbete. Tillsammans har de lång erfarenhet av branschen och vet hur man på bästa sätt planerar sin tid.

– Hos oss får man mycket tid ur de timmar man betalar oss för. Vi är effektiva och lägger aldrig tid på onödiga möten. Vi är unga seniorer som varit med länge och är lyhörda för vad kunden efterfrågar, summerar Lars.

Läs mer...

2012-08-28 15:00

193002 HT5

Mat, möten och människor - i Ljungby

Artikel En trio syskon är Ljungbys mest uppskattade festfixare. Tillsammans driver de Hotel Terraza som lockar såväl affärsresenärer som turister, konferensgäster och de festglada.
192018 NWB&G3

Ät som i New York i Norrköping

Artikel New York Grill & Bar är restaurangen som älskar New York och livsstilen på Amerikas östra kust, med ett kök och en personal med hjärtan som tokklappar för det amerikanska och sina gäster.
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv