192022 MMD2192022 MMD4192022 MMD1

Fika – som gör din dag!

Det är dags för Kanelbullens Dag att gå i graven. Nu är det dags att vi lyfter Raw Food Blåbärskakan – ekologisk, vegansk, hälsosam och härlig.

       I Eklandabacken i Göteborg ligger det nyöppnade cafeét Make My Day Kafé. Ett supermysigt och mycket personligt fikaställe som drivs av mor och dotter, Åsa och Ida. 

      – Det är inte så vanligt, skrattar Åsa, att mor och dotter driver café ihop. 

      Ida är utbildad tandtekniker, hemkommen med sin son, efter sex år i Spanien. En kort tids fundering efter hemkomst har mor och dotter bestämt sig för att starta café. Ett café som hör hemma på den hälsosamma delen av Fika-kartan. Ett café som välkomnar såväl lokalinvånare, Chalmersstudenter, Universeum- och Lisebergbesökare, flanörer i Näckrosparken och precis alla andra, i alla olika åldrar. Här finns en barnvagnsparkering, skötrum och mikrovågsugn för att värma barnmat. Även hunden är välkommen! 

       Caféets utbud är helt ekologiskt och allt bakas på plats. Kaffemenyn innehåller de klassiker som kaffeälskaren önskar. Såväl kaffe som te köps in från Johan och Nyström Kafferostare och från tehandlare med lokala rosterier i Göteborg. Ekologiskt och fairtrade. Smoothiesarna är färgglada och näringsriktiga. Raw food-kakor är caféets specialitet. Storsäljaren är Raw Food Blåbärskakan, följs av snickerskaka och kärleksmums. På menyn finns lättare luncher som västerbottenpaj, kryddig pastasallad och piroger. 


192022 MMD3


       Raw food är för många idag både mat och livsstil. För vissa födoämnesallergiker, till exempel gluten och mjölkprotein, lämpar sig raw food extra bra. På caféet finns alltifrån laktosfri mjölk, mandel- och soyamjölk till vanlig ekologisk standardmjölk. Ingen behöver dricka sitt kaffe svart, om personen inte vill. 

      Lokalen känns busig och hemtrevlig. Välkomnande. Ett litet smultronställe. När sommaren är här öppnar uteserveringen upp. Denna sommar erbjuder Make My Day Kafé färdigpackade picknickkorgar att beställa för avhämtning för den som vill ta sin fikastund med sig. 

        – Vi tar emot beställningar även under de andra årstiderna. Gärna fika-beställningar, säger Ida. Flera företag börjar få upp ögonen för oss. De som önskar erbjuda sin personal en hälsosam fika som ger bra näring och energi. Ett fika utan sockerchock eller smördränkta bakverk. Att vi använder ekologiska råvaror är lika mycket en miljöfråga för oss. När vi frågar hur det kom på sitt hjärtliga cafénamn, svarar de unisont:

        – Make My Day Kafé, det hörs ju!! Vi ska göra din dag!

Det kan vi intyga att de klarar av. Med lite hjälp av blåbärskakan! 

Läs mer...

2019-02-19 10:00

192031 SS4

Svenskt fintech-bolag utmanar fondjättarna

Artikel En trio i Göteborg har skapat verktyget som ger dig mod att börja aktiespara. Istället för att fylla bankens ficka via de avgifter den tar ut för ditt fondsparande – fyll din egen.
bild1

Gamification och vikten av digitalisering för företag

Artikel Gamification blev ett allmänt begrepp 2013, men viftades bort av vissa som något för att locka de yngre generationerna till handel och användning. Men det är mycket mer än så och de företag som hoppade...

  Faktaruta

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Arkiv