171004 EZ1
171004 EZ2
171004 EZ1_i text
171004 EZ1
171004 EZ2
171004 EZ1_i text

Glittrande underhållning till maten

Besök Örebros bästa nöjeskrog för ett unikt koncept med förstklassig underhållning och välsmaklig mat – en vinnande kombination som gärna kompletteras med färgglad cocktails.

Glittrande shownummer i restaurangmiljö – det är lätt att dra paralleller mellan Eztrad Entertainment och välkända Wallmans salonger. Men Erik Löön, ägare och frontfigur för verksamheten, är noga med att påpeka att konceptet man byggt upp i Örebro är något annat än det man hittar i huvudstaden.


– Underhållningen vi bjuder på är avslappnad och opretentiös. Humor och publikkontakt är utmärkande inslag, många beskriver Eztrad som en blandning av Wallmans och klassisk revy, sammanfattar han.


Den hemtrevliga stämningen kombineras med musiknummer av högsta klass. En mix som visat sig vara ett framgångsrecept, Eztrad har sedan starten lockat allt fler och kan också glädas åt fina omdömen och recensioner.


Vid vårt besök har Eztrad Entertainment just flyttat in i sina nya lokaler, belägna i den snabbväxande stadsdelen Rosängen strax utanför centrala Örebro. Flytten innebär nya möjligheter att utveckla verksamheten. Men Eztrad är samtidigt mån om att behålla kärnan i det unika koncept som visat sig så framgångsrikt.


– Den här byggnaden är bättre anpassad för show, samtidigt som vi behåller intimiteten och publikkontakten som är så viktig för oss, förklarar Erik och berättar att man tagit med sig hela det duktiga kocklaget, inklusive köksmästaren, i flytten.


Både återkommande och nya gäster kommer alltså att kunna njuta av de populära bufféerna även i framtiden, försäkrar han.  


Allt ljus på personalen


Det är fem år sedan Erik, utöver uppdraget som artist, axlade rollen som ägare till Eztrad Entertainment – en titel han delar med sina båda föräldrar.


– Det var jag som lurade in dem i dem i show- och restaurangbranschen, men mamma och pappa har i sin tur värdefull erfarenhet av egenföretagande och gör ett fantastiskt arbete med personalfrågor och administration, berättar han.


De tidigare planerna på att lämna scenen för manus- och produktionsarbetet har lagts på hyllan. I stället växlar Erik mellan rollerna som ägare och frontfigur, producent och artist. Scenen har en särskild dragningskraft.


– Trivs man i strålkastarljuset är det svårt att slita sig därifrån, konstaterar han med ett leende.  


Varje år gör sju artister Erik sällskap i rampljuset. Samtliga anställs på säsongsbasis och gallringen görs genom traditionella auditions. Tidigare sökte Eztrad främst efter lokala förmågor, men i takt med att varumärket blivit mer välkänt har man börjat hålla större uttagningar. Målet varje säsong är att bygga ett team där de olika individerna kompletterar och lyfter varandra, förklarar Erik.  


– Vi älskar att ge nya förmågor chansen, helst i sällskap av mer erfarna artister. Mixen av nybörjarens entusiasm och den erfarnes rutin ger en bra energi på scen.


171004 EZ2_i text


Storartade framtidsplaner


Samtidigt som årets nya julshow spelas fortsätter Eztrad att servera luncher, samt att arrangera olika typer av skräddarsydda evenemang till såväl företag som privatpersoner.


– Flexibilitet i förhållande till kundens önskemål är viktigt för oss. Vi utformar både underhållning, meny och dekorationer efter önskemål, säger Erik.


Han berättar vidare att företagskunder som vill bjuda anställda på middag eller fest kan välja mellan ett antal olika showpaket. Tack vare ett stort kontaktnät har Eztrad också möjlighet att ta in resurser när det behövs och kan arrangera såväl bröllop som personalfester.


– Våra kunder är allt från privatpersoner som vill umgås över en middag, till stora företag som arrangerar julfest. Vår flexibilitet gynnar våra kunder, men innebär också att arbetet blir omväxlande och roligt för oss, säger Erik.

Det händer allt oftare att teamet ger sig ut på vägarna för att underhålla kunderna på till exempel deras arbetsplats. Eztrad välkomnar utvecklingen och hoppas på att kunna genomföra en turné i framtiden, redan nu har man god rutin på att ta med såväl ljud- och ljusteknik som annan utrustning ut på vägarna.


I takt med det ökande intresset för verksamheten har tanken på en större expansion också övergått från dröm till möjlig plan, avslöjar Erik.


– På sikt ser vi gärna att Eztrad utvecklas till en kedja. Planerna finns, men vi får se när de blir verklighet.

Just nu lägger man dock merparten av sin tid och energi på etableringen i Rosängen, till exempel genom att utveckla fler samarbeten och erbjudanden.

I nuläget har Eztrad ett samarbete med Scandic Grand i centrum, samt ett Bed & Breakfast. Planer finns på att bygga om det sistnämnda till ett mindre hotell och på så sätt kunna erbjuda kunderna kompletta paket, med boende, show och middag.


– Vi tänker inte begränsa oss alls, utan utnyttjar alla möjligheter vi har.

2017-03-21
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies