194044 HM4194044 HM2194044 HM3194044 HM5194044 HM1

Ingen sommar utan Häggströms i Lögdeå – Sveriges mest udda modedestination.

Lögdeå må vara en liten plutt på Sverigekartan med sina cirka 350 invånare, men den lilla bygden stoltserar med ett anrikt modehus med anor från 1922. Uppdaterat till en livsstilsbutik i NK-format med café och unik servicegrad.

Häggströms Modehus, i shoppingmetropolen Lögdeå, norr-om-Stockholm, mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik, grundades av nuvarande ägaren David Häggströms farfar Gottfrid och farmor Hilda år 1922. Här bedrevs viss försäljning av klädesplagg men det var framför allt ett skrädderi och Gottfrid var en mycket välkänd skräddare som hade studerat på Tillskärarakademin i Stockholm. Rörelsen hette på den tiden Häggströms Manufaktur & Skrädderi. Modehuset drevs sedan vidare av Davids föräldrar, Rune och Ingrid Häggström. Verksamheten har årsvis både växt och utvecklats samt prisbelönats bland annat som Årets Butik. David, tredje generationen, driver modehuset med sin fru Astrid sedan 1974.

       – Tre är kvar till hundra-årsjubileum, ler David. 


När David och Astrid tog över verksamheten påbörjades Operation Arbeta för att bli en märkesbutik. Han berättar att Häggströms är en av klädmärket Tiger of Swedens äldsta kunder, likväl som de tidigt sålde bland annat Peak Performance och Gant. Under en resa till USA, i början av 80-talet fick David frågan om han var medlem i den butik han klev in i. En idé han tog med sig hem och spann vidare på. 

       – Vi var först med ”klubb-kort” inom detaljhandeln i Sverige. Jag köpte en plastmaskin och plastade in kort som jag skickade runt. Vi hade galet många, tusentals medlemmar. 


För snart tre år sedan gjordes den absolut största satsningen i företagets historia. En utbyggnad på ytterligare 1 300 kvadratmeter med uppbackning av bland annat hockeylegenden Peter ”Foppa” Forsberg, mannen bakom Foppatoffeln, och hans bolag Forspro. David och hans partners in crime ville även ge IKEA-turisterna en möjlighet att stanna till för lite quality-shopping i Lögdeå när de körde norröver för att besöka det nya IKEA-varuhuset i Umeå. Eller i ärlighetens namn, vice versa. Den uppsnofsade butiken har en yta på 2 300 kvadratmeter, vilket motsvarar cirka två hockeyrinkar.


Parkeringen byggdes om för att kunna ta emot alla bilburna, glada besökare, men entrén har behållit sin ursprungliga position. En ikonisk entré för många norrlänningar och besökare.   


En glashiss skickar gästerna mellan de olika våningsplanen, som är handikappanpassade, och erbjuder tiotusentals olika plagg från över hundra kända varumärken. Här finns designplagg, skor och accessoarer för alla, från vaggan till graven: bebis, barn, ungdom och vuxen. På livsstilsavdelningen samsas inredning från kända varumärken med alltifrån exklusiva tvålar, märkesljus och Lexingtonhanddukar. Ett sådant där härligt ställe där man parkerar bilen, kliver in och säger ”jag ska bara kika lite”, för att kliva ut tre timmar senare med ett lättare bankkort. En trappa ned finns en 300 kvadratmeter stor fyndavdelning med kapade priser.   


Caféet visar fotboll och hockey samt serverar hembakta pajer, smörgåsar, fika och kaffe för alla som vill pausa sin shopping och ta sig en funderare över den rullvagn som oftast är fullastad med varor, och parkerad intill. Tankar som ofta går ”Vad hände? Hur kunde jag hitta så här många saker?”


         – Utbud, service och trivsel-ish. Det är vår claim-to-fame, säger David. Vi har ett unikt utbud och fantastiska medarbetare. Vi som jobbar här har roligt och vi börjar dagarna med kramkalas. Trivsel och service hänger givetvis ihop. Vi ligger ju där vi ligger och när våra kunder väl har hittat hit tycker de att det är kul att vara här och de kommer tillbaka. Som de säger: ”Det är ingen sommar utan Häggströms i Lögdeå”

Läs mer...

2019-07-04 13:15

Hemsida
193083 ABDJ1

”Vi intygar äktheten''

Artikel Redan i svenska författningar från 1600-talet benämns Notarius Publicus. Den 6 oktober 1882 utfärdades en stadga angående befattningen vars syfte idag är att hjälpa allmänheten med att kontrollera och...
193088 NPS1

NajsPeople rekryterar toppkandidater

Artikel Bra kandidater inom Sales och Office är hårdvaluta idag och Stockholm är en av de tuffaste marknaderna. NajsPeople är rekryteringsspecialisterna som är nischade inom områdena Sales samt Office professionals....

Faktaruta

____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

naim 4

Superdeisgnern Naim Josefi

Skapar magi.

Arkiv