125041.forsakringsutbildning.bild1

Inviger och fördjupar i försäkringarnas värld

Har du försäkringsfrågor eller är i behov av certifiering eller diplomering? Då är försäkrings- och utbildningskonsulten Lars Ekström på Försäkringsutbildning ett säkert kort. Här finns såväl pedagogiken och erfarenheten som den ständigt uppdaterade branschkunskapen.


Lars Ekström har arbetat i försäkringsbranschen sedan 1980 som anställd på de större försäkringsbolagen som Folksam, Skandia och Vasa samt utbildningsinstitutionen IFU. År 2004 startade han bolaget Försäkringsutbildning som fokuserar sig på utbildningar för företag i branschen. Till exempel utbildningar i certifiering, diplomering, sälj, produkter, presentation och försäkringar.
– Min gamla arbetsgivare hade behov av lärare och frågade om jag ville fortsätta utbilda. Sedan dess har det rullat på, berättar Lars som samarbetar med andra konsulter och utbildningsföretag för att kunna erbjuda sina kunder en skräddarsydd utbildning.
Men utbildningen är inte bara skräddarsydd, den är också kostnadseffektiv tack vare att Lars Ekström och hans företag kommer till kunden och inte tvärtom.
– Det är såklart billigare att skicka ner mig till exempelvis Malmö än att skicka upp tolv personer från Malmö till Stockholm med boende, säger han.

Kundkretsen utgörs av banker, försäkrings- och finansbolag samt försäkrings- och fondförmedlare.
– Jag arbetar också mycket mot YH-utbildningar vilket är väldigt kul eftersom det är en väldigt blandad deltagargrupp. De är ofta oskadda och jag får ta hand om dem från början och inviga dem i denna underbara värld som kallas försäkringar, säger Lars som poängterar att det går att göra underhållande undervisning av allt.
Arbetet med utbildningarna varvas med att skriva faktaböcker och Lars anlitas då och då även som sakkunnig i försäkringsfrågor.
– Jag kan till exempel agera bollplank i samband med att en ny produkt ska tas fram, komma med input om regler och lagar som ska följas.

Läs mer...

2012-10-29 15:30

194035 SAM1

Strategier för att framtiden redan är här

Artikel SAM vet hur man vässar organisationer och företag till att bli än mer konkurrenskraftiga och framgångsrika samt stå starka i framtiden.
194076 DC1

För barnens bästa

Artikel ”Mitt mål är glada barn”, säger Nanaz Fassih som startat en coachande verksamhet som stöd till föräldrar och personal som arbetar med barn.
naim 4

Superdeisgnern Naim Josefi

Skapar magi.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv