186050 KP2186050 KP3186050 KP4

Koh Phangan vid Fyrisån

Koh Phangan är en paradisö vid Thailands östra kust. En ö som är känd för fantastisk natur. En grönskande djungel med bambuträd som famnar de berg och kullar som reser sig över det blågröna havet. Mjuka sandstränder mellan hav och vajande palmer. Här kan man festa med andra glada, samtidigt som man kan hitta en alldeles egen lugn vrå. På den här ön föddes idén till restaurang Koh Phangan i Stockholm.

– Koh Phangan på Södermalm i Stockholm, öppnade 1994 med en önskan om att servera gästerna en komplett resa till paradiset, ler Alexander Youssef. 


– Tanken är att du ska kliva in i en annan värld, fortsätter han. Vi vill skapa en känsla av att du verkligen är i Thailand. Miljön på våra restauranger påminner om den miljön. Vi serverar genuint thailändsk mat och erbjuder på så sätt en thailändsk helhetskänsla.


När den första restaurangen på Skånegatan i Stockholm öppnade fanns det varken thailändskt öl, thailändska grönsaker, örter eller kryddor i Sverige. Restaurangen importerade dessa direkt från Thailand. En vilja av att leverera äkthet och högsta kvalitet som fortfarande lever kvar. 


I Stockholm finns det två restauranger, en på Skånegatan, Södermalm och en på Nybrogatan, Östermalm. Hösten 2018 öppnar en ny Koh Phangan, centralt i Uppsala, intill Fyrisån. 


– Vi har vuxit ur den gamla lokalen i Uppsala, säger Alexander. Nu har vi hittat en härlig miljö som är mer lättarbetad och som vi kan inreda precis som vi önskar med den här äkta Koh Phangan-känslan som våra kunder känner igen. 


186050 KP5


Koh Phangan har fått omnämnanden och omdömen från all världens besökare, och är flitigt recenserad på bland annat TripAdvisor.  Restaurangerna ligger väldigt högt i ranking och flera recensenter slås av den fantastiska atmosfären. Några besökare skriver att de ofta går till Koh Phangan då får en tillbaka-längtan till Thailand. För att främja spontanbesök bokar man aldrig upp mer än 40 procent av alla borden. 


Koh Phangan är en attraktiv familjerestaurang. Barn, oavsett ålder, uppskattar den unika, fantastiska miljön och hittar ofta sin egen favoritsittplats. Ibland händer det, till gästernas förtjusning, att det börjar åska på restaurangen. 


Alexander Yossef och hans syskon växte upp i en restaurangfamilj. Pappa startade sin första verksamhet 1982. Alexander och hans syskon fick hjälpa till i restaurangen från det de fyllde 15 år. 


– Jag jobbade helger och sommarlov, berättar Alexander. Jag är äldst i syskongruppen, men vi har alla hjälpt till från 15 års ålder. Vi har diskat, serverat och jobbat vid grillen. 


186050 KP1


Alexander studerade ekonomi under fem år på Frescati. Han fortsatte att hjälpa sin far. Under studietiden hittade de Tzatziki, en grekisk restaurang vid Fyristorg i Uppsala. Kärleken till Tzatziki slog gnistor. Far och son sålde kvarterskrogen och förvärvade Tzatziki. Det är tydligt att kärleken till restaurangen är lika stark idag och pappa är fortfarande delaktig i alla Alexanders projekt. 


– Utan hans hjälp skulle jag inte sitta här, säger Alexander. Bokstavligen! 


Alexander ler och berättar att hans pappa har snickrat och byggt bord, bänkar, trappor och stolar till den nya restaurangen i Uppsala. Allt för att vi ska kunna göra vår vardag lite härligare. Drömma oss bort bland palmerna med en very hot Tom yam taley på tallriken. Och betydligt kortare resa än 10 timmar på flyget. 

Läs mer...

2018-11-28 13:30

191018 CN3

Ömsint konst som berör

Artikel Konstnären Charlotte Nicolin har skapat igelkotten Henry. Äkta make och tvåbarnsfar som med sin varma blick värmer det mest frusna nordiska vinterhjärta. Han väcker tanken och längtan om att vilja värna...
186019 IGA1

Komplett träningsanläggning för golfare på alla nivåer

Artikel Vill du lära dig spela golf? Byta skaft på din favoritklubba? Eller kanske utveckla din swing med hjälp av revolutionerande 3D-teknik? Oavsett vad - på Isaberg Golf Academy får du hjälp med allt som rör...

  Faktaruta

  • Koh Pangan
  • Epost
  • Hemsida
  • Adress:
   Fyristorg 2
   753 10 Uppsala
  • Telefon: 018-13 48 48
  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  Arkiv