144092-Systrarna-Delselius4
144092-Systrarna-Delselius3
144092-Systrarna-Delselius2
144092-Systrarna-Delselius1
144092-Systrarna-Delselius4
144092-Systrarna-Delselius3
144092-Systrarna-Delselius2
144092-Systrarna-Delselius1

Konditori och café med Värmdös vackraste utsikt

Alla goda ting är tre. Hos Systrarna Delselius på Värmdö kombineras konditori, bageri och café. Tillsammans har Helen Torstensson Delselius och Therese Delselius (som står bakom namnet) skapat en verksamhet som får gästerna att återkomma gång på gång. Den storslagna havsutsikten gör dessutom att inte bara smaklökarna får sitt lystmäte. Här njuter man fullt ut.

Systrarna Delselius växte upp med doften av nybakat. Sedan 1980-talet har Helen och Therese själva varit verksamma inom bageri- och konditoribranschen, först på NK-bageriet respektive Gateau för att sedan arbeta vidare med Delselius konditori tillsammans med pappa och bror i Gustavsberg. För tio år sedan bestämde sig systrarna för att prova sina bagar- och konditorvingar i egen regi under namnet Systrarna Delselius.


På strandcaféet är växtvärken konstant. Verksamheten expanderar och byggs ut hela tiden, och utvecklingsarbetet är en självklarhet.
– Vi fördjupar oss i att förbättra – personalmässigt, tankemässigt eller genom att förädla råvaror, säger Helen och avslöjar samtidigt att ytterligare en utbyggnad är på gång för att skapa än mer inomhusmiljö.


Faktum är att systrarna har byggt och renoverat sitt café alldeles själva och har tillbringat månader i blåställ här.
– Det är kärleken till yrket som driver. Vi vet precis hur vi vill ha det och hur det ska vara. Allt från den bästa råvaran, som handskalade räkor från Göteborg, till en fantastisk personal, säger Helen.

Öppettiderna är generösa, men trots det behöver man aldrig oroa sig för att få timsgammalt bröd om man dyker upp på eftermiddagen eller kvällen. Här är det alltid nybakt som serveras och allt är bakat på smör.
– Bullarna som säljs här klockan fem är bakat klockan fem. Det är en stolthet och en glädje, och hela tiden handlar det om att kunna ge gästerna en njutning.


Här kollar bagaren tillgången på mat- och kaffebröd flera gånger om dagen och systrarna bakar kakor, biskvier och tårtor. Dessutom har man sett till att kunna tillgodose lite matigare behov med smörgåsar, soppor och sallader gjorda på fräscha råvaror.
På frågan om det finns någon ytterligare drivkraft bakom Systrarna Delselius kommer svaret blixtsnabbt.
– Det är gästerna! Igår ringde en gäst som skulle åka sju mil tillsammans med sin syster och mamma, hon ville försäkra sig om att vi hade semlor. Det är sann glädje att få ett sådant samtal. Man vill bara göra allt ännu bättre, vilket är väldigt enkelt när man arbetar så nära gästerna som vi gör.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies