145075-restaurangBackstugan

Krogklassiker i Råsunda

I Råsundas gamla filmstad hittar man Restaurang Backstugan. Här har världsnamn som Greta Garbo och Ingrid Bergman ätit middag på den tiden då filmstaden var inne i sin guldålder. Och än i dag går det att beställa den populära kalvlevern.

Gemytligt och inbjudande. Det är de första orden som slår en när man kliver in på Restaurang Backstugan i Råsunda. De vackra lokalerna och den minst sagt imponerande trädgården har varit en välbesökt plats i decennier.
   – Vi huserar i ett hus från 1920. I dag är Backstugan både festvåning och restaurang med lunch och middagsservering, säger Backstugans ägare Lennart Johansson som driver restaurangen tillsammans med sin fru Lea.


Lennart Johansson har själv bott i Råsunda i hela sitt liv och minns hur han som liten grabb klättrade på murarna till filmstaden och smygtittade på filminspelningarna. Råsundarötterna märks även hos Backstugan där många av gästerna är stammisar. Här finns en atmosfär av klassisk svensk kvarterskrog med en hög standard vad gäller både känsla och kvalitet.
   – Vi tycker att mat ska behandlas med både respekt och kärlek. Det märks när man smakar på vår fiskgryta, pannbiff och steken som grillas i vår trädgård.


Men en stor del av matupplevelsen handlar också om att man ska trivas.
   – Därför är det fantastiskt att njuta av lugnet i vår trädgård en sval sommarkväll och strosa runt i vår köksträdgård här intill. Kalla dagar tänder vi givetvis en eld i vår öppna spis.


På så vi lämpar sig Backstugan för trevliga stunder under hela året, oavsett om man kommer hit som ett mindre middagssällskap, på en tidig lunch eller för att abonnera Backstugan till sin födelsedag. Julbordet står naturligtvis också på agendan.
   – Vi erbjuder det vi själva vill äta. Det är inte kvantiteterna utan snarare kvaliteten vi står för. Hellre noga utvalt och utsökt än för mycket av varje!

2014-09-15
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies