185082 P5185082 P4185082 P1185082 P2

Kvarteret som gått från flum till full blom

En blomsterhandel belägen i en gammal gymnastiksal från 1800-talet har lyft ett helt kvarter i Landskrona genom leende kunder, grön prakt och blomsterglädje.

Växter och blommor bidrar i allra högsta grad till en vacker miljö. Oavsett om det är bågnande växter i stadens park, en nyponros i naturskyddsområdet eller i form av en blomstrande butik i stadsdelen där du bor. 


PETÖR är en blomsterbutik som ligger mitt emot den gamla brandstationen på Borgmästargatan i centrala Landskrona. Butiken har beskrivits som ett green-room mitt i staden. Blomsterhandeln har lyft hela området genom att bidra med växter och färgglada blomster.


Det här var tidigare en ganska dyster och nedgången del av Landskrona. Idag satsar Staden på området och det ska uppföras ett 15 våningar högt hus i kvarteret. Attraktionskraften till det här området har växt starkt och det har kommit hit ny energi och nytt liv.


Hos PETÖR finns alla typer av växter och blommor för inomhus- och utomhusmiljö. Växterna samsas med heminredningsdetaljer, krukor och presentartiklar. Sortimentet är stort och brett. Blomsterbutiken är specialiserad på krukväxter. 


Växterna och blommorna är säsongsbetonade och kommer från närområdet, lokala odlare i Sverige och Danmark. Detta gör att leveranserna går direkt från odling till butik, vilket ger en högre kvalitet på växterna till ett plånboksvänligare pris. Kunderna är återkommande och de uppskattar den korta leveranskedjan med blommor och växter som har förutsättningar till längsta möjliga livslängd.  


185082 P3


Inredningsdetaljerna är även de säsongsbetonade och från väl utvalda leverantörer. Det fylls ofta på med nytt i butiken. Varje gång du besöker PETÖR hittar du en ny överraskning bland hyllorna. 


– Jag kommer ofta hit för att jag får ett trevligt bemötande och butiken innehåller alltid nya och roliga saker till hem och trädgård säger en av stamkunderna. 


Det är många som har hittat till den välsorterade butiken PETÖR.


– Variationen på kunden är stor och det är väldigt trevligt att se, säger Ulf Peters. Hit kommer kunder som precis startat sitt eget första boende, likväl som villaägare med stor trädgård.  


Ulf känner att det är viktigt att bidra till kommunen och samhället. Han trivs att vara en del av Landskronas stads företagare. PETÖR är en butik med personal som älskar blommor, människor och handel – och vill bidra till ett vackrare Landskrona!  

Läs mer...

2018-10-29 11:15

193013 E1

Länge leve potatischipset

Artikel Det svenska potatischipset föddes 1957. En boxningstokig entreprenör besökte en match i New York och blev golvad av ett amerikanskt potatischips. Det godaste han ätit.
193092 QC3

Göteborgskrögaren och kocken Mats Nordström

Artikel Många epitet kan tillskrivas Mats Nordström: krögare, kock, kreatör, konstnär och affärsman. Även om han i många av de större sammanhangen oftast benämns som ”Eventkocken”.

  Faktaruta

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv