193010 BA1193010 BA2

Med fastigheter i fokus

”Fastighetsbranschen är en rolig bransch att arbeta i. Det händer mycket, den är kapitalintensiv och det är begripligt – ett hus är ett hus”, säger Cecilia Jussi-Pekka, grundare av Bright Advokat.

Cecilia Jussi-Pekka startade advokatbyrån Bright Advokat AB för två år sedan. Hon har arbetat på advokatbyråer i 16 år och kom tidigt i karriären in på fastighetsrätt. Cecilia beskriver det som att de olika aspekterna inom fastighetsbranschen gör arbetet roligt, omväxlande och utmanande. 

       – När det kommer till fastighetstransaktioner är ingen affär den andra lik och man vet aldrig i förväg vad som kommer att vara utmaningen i den enskilda affären. I mina ögon är advokatens roll att identifiera risker, hitta lösningar och tillse att affären kan genomföras inom de av klienten uppställda ramarna.


Byrån, som idag består av fyra jurister, satsar på att ha en bredd av tjänster inom området och har en klientportfölj som de jobbat med länge. En stor del av verksamheten består av fastighetstransaktioner. Dessa affärer kommer framför allt från befintliga klienter eller via rekommendationer, berättar Cecilia.

        – Vi arbetar aktivt med att ge våra klienter, och även potentiella klienter, nyheter och information kring utvecklingen inom fastighetsbranschen. Om det händer något som vi anser bör uppmärksammas brukar vi skicka ut ett nyhetsbrev eller bjuda in till ett frukostseminarium kring det.


Förutom att Bright Advokat genom sin kompetens och kunskap inom de juridiska områdena ger råd och tips till klienterna, strävar byrån efter att kontinuerligt skapa mervärde. De arbetar aktivt utifrån tesen att alltid försöka tillföra mer än bara juridiken. 

        – Man blir en bättre advokat om man förstår affären. Vi har erfarenhet och är duktiga på kommersiell riskbedömning, säger Cecilia och förklarar att vissa klienter har stor erfarenhet av fastighetstransaktioner och är mycket kunniga om hela processen, medan andra gör sin första affär. 


Advokatens roll, menar hon, är att vara lyhörd, anpassa sig till situationen och kunna förklara hela processen på ett pedagogiskt sätt så att klienten känner sig trygg. Samtidigt ska man som advokat ha så pass stor integritet att man inte tvekar att säga till klienten om man inte delar dennes åsikt i någon fråga eller om man tycker att det finns anledning att göra på ett annat sätt. 


      – Vi måste våga ge konkret rådgivning i hur vi anser att klienten ska göra i en viss fråga, sedan är det upp till klienten om de vill följa vår rekommendation eller ta ett annat beslut. Det viktiga är att vara tydlig.

Att starta eget var inte ett självklart val. 

      – Det är ett stort engagemang och du måste leverera så mycket mer än bara juridiken, både internt för att hjälpa yngre kollegor att utvecklas och externt för att bygga ett stabilt och återkommande klientunderlag.

 Men fördelarna överväger för Cecilia.

      – Målsättningen med Bright Advokat är att ha en bra balans mellan arbete och fritid men ändå jobba med stora och roliga ärenden, samtidigt som vi har en lönsam advokatbyrå.  

Läs mer...

2019-06-12 14:15

194064 ABW2

Världsledande frisör i Umeå

Artikel I princip kan man säga att den som är snygg i håret i Umeå idag kan tacka barberaren Gösta Wixner. För att han en dag i november 1930 knatade dryga tjugo mil från Piteå till Umeå för att stajla herrarna...
194028 SC1

Extra snygg, extra gott, extra allt

Artikel Vissa företagare stretchar sig väldigt långt för att ge sina kunder det där lilla extra. Frisörsalongen So Classy i Kungälv bakar cupcakes i veckans smak till sina kunder.

  Faktaruta

  • Bright Advokat
  • Email
  • Hemsida
  • Adress:
   Biblioteksgatan 11
   111 46 Stockholm
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

  Arkiv