153022 QN
153022 QN0
153022 QN1
153022 QHN1
153022 QHN2
153022 QN
153022 QN0
153022 QN1
153022 QHN1
153022 QHN2

Modernt hotell med gastronomiska upplevelser

Quality Hotel Nacka är inte bara ett modernt konferenshotell med allt att erbjuda företag i alla storlekar. Det optimala läget med närhet till både skärgård, naturreservat och citypuls lockar även många barnfamiljer – inte minst nu under sommaren. Här överraskas gästerna på ett positivt och avspänt sätt med bland annat den nyrenoverade relaxavdelningen samt den nya restaurangen Brasserie X – med inspiration från det franska köket.

Quality Hotel Nacka har varit verksamt sedan 1987och ligger vid Sickla köpkvarter, endast åtta minuter från Södermalm och 20 minuter från city. Härifrån kan gästerna, som erbjuds gratis parkering, enkelt ta sig in till stan med antingen bil, tåg eller buss. Samtidigt finns storslagen natur runt hörnet i form av både skärgård och Nacka och Sickla naturreservat.


Boendedelen består av 164 hotellrum med totalt 358 bäddar, från enkelrum till hotellets absoluta ”top floor”.


– Gästernas behov handlar inte längre främst om hotellrummen, utan snarare om hur helhetsupplevelsen och den personliga servicen är. Gästernas önskelistor är nytänkande och har högre krav på helheten än tidigare, därför arbetar vi på Quality Hotel Nacka med att kunna möta våra gäster på ett nytt sätt, säger Camilla Sandström, hotelldirektör och vd, och tillägger:


– Vi ska vara lite mer fun and friendly och locka till oss en bredd av gäster. Vi försöker överraska våra gäster på ett positivt sätt och har alltid en liten överraskning på lut till en utvald gäst.


Ett annat bevis på denna avslappnade lekfullhet är att man bjuder på glass och popcorn under mötespauserna när företag har konferens i hotellets optimala lokaler. Ledorden It’s taken care of genomsyrar allt som händer på hotellet.


– Andra exempel är att vi kommer att renovera tio nya fyrbäddsrum med sporttema, samt att vi hoppas kunna bygga en klättervägg här utanför i sommar för alla barn, fortsätter Camilla Sandström.


I sommar kommer även den fräscha relaxavdelning med en underbar utomhusdel att vara öppen, så att barnen kan leka i poolen inomhus medan föräldrarna solar ute.


– Alla familjer som kommer hit kommer att överraskas och känna en otrolig familjär stämning av personalen. Ni kommer råka ut för lite småtokiga saker. Men jag lovar att ni kommer att checka ut fyllda av en enorm energi och glädje, säger Camilla Sandström.


Här på Quality Hotel Nacka finns även allt som krävs för att möta företagens behov, som kickoffer, konferenser, möten och event. Som kund finner du garanterat rätt lokal för ditt arrangemang. I arsenalen finns inte mindre än 13 konferenslokaler, allt från mindre rum som passar direktörs-, sälj- och styrelsemöten till omfattande Atlas Diesel – en lokal med scen och plats för upp till 210 personer.


– Det är en fantastisk lokal. Hela förra sommaren hade vi ett tyskt filmteam där som har kommit hit och filmat i tio år och alltid bor hos oss, berättar Camilla Sandström.


Atlas Diesel är det självklara valet när det kommer till minimässor, arrangemang, produktlanseringar och fester. Lokalen ligger i anslutning till hotellets konferenscafé där gästerna kan njuta av fri tillgång till kaffe, te, frukt, popcorn och mjukglass med en uppsjö av olika strössel.


– Vi har även lite nyttigare alternativ om så önskas, tillägger Camilla.


Inom en snar framtid kommer Brasserie X, Quality Hotel Nackas nya franskainspirerande  restaurang, att servera sin första kulinariska upplevelse. Men innan det sker rullar en foodtruck runt på gatorna för att promota restaurangen.


Brasserie X en Route är en gammal champagnebil av märket Citroën från 1965 som nu under våren och sommaren kommer att parkera lite varstans på Stockholms gator och torg till många kunders glädje.


– Den visar upp i matväg vad som komma skall. Dessutom har vi olika tävlingar där man kan vinna alltifrån övernattningar på hotellet till mössor och presentkort på restaurangen. Allt möjligt!


Ibland dyker foodtrucken upp på hemliga ställen och då gäller det att leta upp den själv för att lyckas vinna en specifik tävling.


– Det är spexigt, det serveras god mat och det hela blir ett smakprov på hur restaurangen kommer att kännas när den står klar. Vi har även anställt en fransk kock som Food & Beverage Manager, aka Executive Chef, som ska vara vårt ansikte utåt gällande restaurangen. Det är även han som lagar all mat i foodtrucken.


Hans namn är Benoit ”Ben” Hérisson och började sin restaurangkarriär redan som 15-åring inom den hårda franska kockskolan. Via arbete på lyxhotell i England, där Ben arbetade upp sig från commis de cuisine hela vägen till chef de partie saucier, hamnade han slutligen i Stockholm 2003 tack vare sin svenska fru.


– Jag började på Hilton Slussen och fick jobb som souskock. Där arbetade jag i sju år. Efter det var jag både souschef för Grand Hotel och köksmästare på Mårten Trozig i Gamla stan, berättar Ben.


Sedan började han hos Nordic Choice Hotels, först som bankettsouschef på Clarion Stockholm.


– Där var jag under två och ett halvt år tills Camilla gav mig möjligheten att få mitt eget kök på Quality Hotel Nacka. Här har jag nu varit under ett år och ska börja min nya tjänst som F & B manager vilket känns väldigt kul och utmanande.


Även om det dröjer lite till innan premiären för Bens Brasserie X sker går det bra att redan i dag äta gott på Quality Hotel Nacka. Här kan man välja mellan lunchbuffé eller dagens varmrätt. Och om man är ett större sällskap som vill sitta avskilt dukar personalen gärna upp i Petersenska Matsalen eller lokalen Atlas Disel.


Hotellet bjuder på en hälsosam och god mat och ser alltid till att fylla serveringsfaten med mycket frukt och grönsaker. Alla är välkomna att ta del av dessa kulinariska upplevelser, inte bara konferensgäster och boende.


– Här kan man njuta av fantastisk mat och dryck. Man kan komma hit efter jobbet eller under ett besök i Sickla köpcenter, föreslår Camilla Sandström.


Faktum är att alla familjemedlemmar är välkomna till Quality Hotel Nacka – även de fyrfota.

2016-05-12
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies