162079 BF

Mycket mer än middag

En måltid ska inte bara vara god, utan vara en helhetsupplevelse. Utifrån denna filosofi driver Leo Frodell och Martin Brag företaget Brag Frodell Mat, en unik typ av catering där maten lagas direkt på plats och varje måltid skräddarsys.

Brag Frodell Mat är inne på sitt tredje år, men grundarnas erfarenhet sträcker sig betydligt längre tillbaka. Tillsammans har de många år på kända restauranger i bagaget, samt fyra finalplatser och ett silver i tävlingen Årets Kock.


– Många tycker nog att vi är ett otippat par eftersom vi är två olika personligheter, men i grunden har vi samma matfilosofi, konstaterar Leo.


Grundtanken är att mat är en helhetsupplevelse. Råvarorna är utgångspunkten, men även miljö, sällskap och tillfälle spelar en viktig roll. De båda kockarna använder sig inte av färdiga menyer, utan skapar ett förslag utifrån varje kunds personliga önskemål. Duon har sedan starten 2013 gjort allt från en middag för fyra personer, till att servera 360 personer under en modevisning.


För att skapa en skräddarsydd meny utgår man från säsongens läckerheter och nyttjar ekologiska, närproducerade råvaror så långt det går. Martin och Leo väljer även leverantörer med omsorg och har personliga relationer till flera av dem. Ofta åker de själva ut och plockar grönsaker, eller hänger köttet.


Vid hemmamiddagar hos kund passar de också på att berätta lite om maten, var råvarorna kommer ifrån och tanken bakom det som serveras.


– Vår storlek gör det möjligt att ha en personlig kontakt hela vägen. Det är oss man pratar med först, det är vi som skapar menyn och vi som sedan tillagar maten, berättar Martin och konstaterar stolt att detta gör dem unika i branschen.


På frågan vad de själva äter nu på vårkanten svarar de båda blixtsnabbt:


– Vårlamm, ramslök, toppmurklor och nässlor. Och stenbitsrom, den är vacker och fantastisk god säger Martin och lägger till:


 – Viktigast av allt är ändå att det är riktigt gott.

2016-04-19
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies