192029 ÖTA7192029 ÖTA4192029 ÖTA3192029 ÖTA2192029 ÖTA6

Närproducerad hållbar inredning för alla.

En trivsam miljö ger ett ökat välmående. Vackra tapeter och tyger är en välgörande investering.

Östermalms Textilateljé är en riktig gardinateljé och tapetserarverkstad i centrala Stockholm. I butiken på Nybrogatan finns ett stort urval av textilier från de största textilproducenterna i Sverige och andra länder som till exempel England och Tyskland. Här har butiken legat sedan 1995 då Ewa Törner öppnade inredningsbutiken med egen textilateljé.

      – Vi vill erbjuda våra kunder privatpersoner och företag, personlig service och hantverksmässigt kunnandet inom textil inredning. 

      Idag driver hon företaget tillsammans med sina döttrar Sofia och Charlotta. 

      – Sofia tar hand om butiken och kunderna medan jag sköter produktionen i verkstaden runt hörnet, berättar Charlotta. 


192029 ÖTA5


Företaget har vuxit och levererar också till andra butiker i Norden. 

      – Våra egenproducerade produkter ligger oss lite extra varmt om hjärtat, ler de stort och berättar om de populära brickorna. Varje bricka blir unik och hanteras varsamt för hand i varje steg i tillverkningen.

       Parallellt med gardinsömnad och möbelomklädsel sker produktionen av Östermalms Textilateljés egna produkter. Tygerna klipps till och mönsterpassas för att sedan bli kuddar, brickor, väskor och lampskärmar. Redan 2012 började egen tillverkning av produkter i tyger av William Morris.


William Morris är en engelsk tyg- och tapetdesigner som tillskrivs att vara en av världens mest kända. William Morris var en konstnär, formgivare och författare som levde under mitten till slutet av 1800-talet. Designen har ett väldigt tydligt, unikt, färginkännande och bitvis romantiskt uttryck som är helt tidlöst. 


Inredning som man älskar blir en klok och ekonomisk investering. Att satsa på textilier som aldrig går ur tiden och håller i åratal bidrar till att vi sparar på miljön. 

     – Vi märker tydligt att det är allt fler som inser värdet i att förnya på ett hållbart sätt. Det är en investering som man gör i sina möbler och gardiner, menar Sofia. De ska användas och hålla under en väldigt lång tid. 

Läs mer...

2019-03-20 13:45

webb1

Sociala medier för företag på rätt sätt

Artikel 7 av 10 små till medelstora företag finns på sociala medier. De stora företagen har funnits där sedan en tid tillbaka. Sociala plattformar är ett bra sätt att komma i kontakt med kunderna på deras nivå....
193007 RBC2

Campa i huvudsta´n

Artikel Det finns härligare övernattningsalternativ för den som vill besöka Stockholm än att ta in på de plånbokstärande hotellen i City. Välj natur och stad på en och samma gång – välj Rösjöbadens Camping och Stugby.

  Faktaruta

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv