_tire-114259

Säkert däckskifte

Det minst kloka du kan göra ur säkerhetshänseende när det är dags för däckbyte är att droppa in på en ICA-parkering och få däcken bytta medan du handlar. Det mest kloka du kan göra är att anlita en etablerad och erfaren däckverkstad, menar Daniel Rosenblom på Bandhagens Däck.

       Det osar energi, engagemang och erfarenhet om Daniel Rosenblom, som gått ifrån att jobba med hästar i Tyskland till att köpa en däckverkstad på Blocket som han transformerat till en av Stockholms mest välstädade och snygga däckverkstäder. 

       – Jag är ju både vd, däckskiftare, kundmottagare och städare samtidigt, skrattar Daniel. Jag har drivit den här däckverkstaden i fem år nu och jag brinner för den här branschen. 

       Bandhagens däck erbjuder komplett däckservice för bil och motorcykel. Du kan köpa nya däck och fälgar, skifta hjul, göra hjulinställning, fixa rattsjuka eller checka in däcken på däckhotellet för förvaring.

       – Grundkonceptet vad gäller däck är detsamma. Ett däck är runt och svart, och det ska rulla. Men det kommer ju en del tekniska nyheter och däckleverantörerna är mycket duktiga på att förmedla ny kunskap via workshops där vi får provköra nya generationens däck. 

       Daniel berättar att den senaste större investeringen han gjort för sin verksamhet gäller ett beslut som klubbades igenom 2015 av Transportstyrelsen avseende att alla däck måste ha lufttryckssensorer.

Dessa mäter lufttrycket i däcken och syftet är att bilen ska köras med för bilen rätt utsläpp för att främja miljömässig hållbarhet. 

       – Investeringen bestod av en dator som kommunicerar med bilen och berättar att den bytt däck. Kommunikationen är oftast fordonsspecifik, så för en Toyota används Toyotaspråk. Det här blev en ganska stor omställning för oss i branschen. En kostsam investering som också tar extra tid i anspråk att använda, men som är nödvändig idag. Det är viktigt att hänga med och att värna om såväl säkerhet som miljö. 


_tyre-1714669       Den som vänder sig till en kunnig verkstad får hjälp med att hitta däck som är anpassade till bil och körstil. Många vill välja däck utifrån en tajt plånbok, menar Daniel, och det är inte alltid det bästa valet.  Slå istället ut den kostnad du betalar per körda mil.

       – Dåliga däck stjälper en hel bil. Det gäller både vinter- som sommardäck. Jag strävar efter att vara proffs på det jag gör. Både när jag säljer däck som när jag skiftar dem. Jag brukar säga att ”alla kan byta däck, men inte alla kan byta däck”. Ofta ser jag däck som sitter åt fel håll, bultar som sitter fel och hur det är fel lufttryck i däcken. 

       Daniel är specialiserad på hjulinställning för sportbilar och har många återkommande kunder som kommer in för perfekt anpassad hjulinställning. 

       – Hjulinställningen kan ändra bilens uppträdande på vägen. En sportbil som körs på racerbana har ett däck som tål värme. Du behöver optimera hjulinställningen utifrån de förutsättningarna och den typen av jobb gör jag ofta. Det har jag gjort i många år. 

       Ge oss ditt bästa däcktips, Daniel.

       – Du ska ha minst mellanklass-däck för säkerhet på vägen, svarar han. 

Läs mer...

2019-01-30 14:45

clYTIE2Y

Samverkan i Alsike

Artikel S:ta Maria i Alsike är ett multihus med verksamheter inom förskola, skola, gruppboende, konferensanläggning samt vandrarhem. En mötesplats i hjärtat av det växande samhället Alsike.
192030 MG1

Medveten Grön

Artikel Medvetet och grönt. Minsta möjliga miljöpåverkan och minsta möjliga matsvinn. Mesta möjliga ekologiskt, färgstarkt och vegetariskt – Medveten Grön.

Faktaruta

  • Bandhagens Däck AB
  • Email
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Skebokvarnsvägen 159
    124 52 Bandhagen
  • Telefon: 08-99 19 19
____Sandra4_SV

Sandra vann kampen mot cancern

Nu vill hon stötta andra

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv