_tire-114259

Säkert däckskifte

Det minst kloka du kan göra ur säkerhetshänseende när det är dags för däckbyte är att droppa in på en ICA-parkering och få däcken bytta medan du handlar. Det mest kloka du kan göra är att anlita en etablerad och erfaren däckverkstad, menar Daniel Rosenblom på Bandhagens Däck.

       Det osar energi, engagemang och erfarenhet om Daniel Rosenblom, som gått ifrån att jobba med hästar i Tyskland till att köpa en däckverkstad på Blocket som han transformerat till en av Stockholms mest välstädade och snygga däckverkstäder. 

       – Jag är ju både vd, däckskiftare, kundmottagare och städare samtidigt, skrattar Daniel. Jag har drivit den här däckverkstaden i fem år nu och jag brinner för den här branschen. 

       Bandhagens däck erbjuder komplett däckservice för bil och motorcykel. Du kan köpa nya däck och fälgar, skifta hjul, göra hjulinställning, fixa rattsjuka eller checka in däcken på däckhotellet för förvaring.

       – Grundkonceptet vad gäller däck är detsamma. Ett däck är runt och svart, och det ska rulla. Men det kommer ju en del tekniska nyheter och däckleverantörerna är mycket duktiga på att förmedla ny kunskap via workshops där vi får provköra nya generationens däck. 

       Daniel berättar att den senaste större investeringen han gjort för sin verksamhet gäller ett beslut som klubbades igenom 2015 av Transportstyrelsen avseende att alla däck måste ha lufttryckssensorer.

Dessa mäter lufttrycket i däcken och syftet är att bilen ska köras med för bilen rätt utsläpp för att främja miljömässig hållbarhet. 

       – Investeringen bestod av en dator som kommunicerar med bilen och berättar att den bytt däck. Kommunikationen är oftast fordonsspecifik, så för en Toyota används Toyotaspråk. Det här blev en ganska stor omställning för oss i branschen. En kostsam investering som också tar extra tid i anspråk att använda, men som är nödvändig idag. Det är viktigt att hänga med och att värna om såväl säkerhet som miljö. 


_tyre-1714669       Den som vänder sig till en kunnig verkstad får hjälp med att hitta däck som är anpassade till bil och körstil. Många vill välja däck utifrån en tajt plånbok, menar Daniel, och det är inte alltid det bästa valet.  Slå istället ut den kostnad du betalar per körda mil.

       – Dåliga däck stjälper en hel bil. Det gäller både vinter- som sommardäck. Jag strävar efter att vara proffs på det jag gör. Både när jag säljer däck som när jag skiftar dem. Jag brukar säga att ”alla kan byta däck, men inte alla kan byta däck”. Ofta ser jag däck som sitter åt fel håll, bultar som sitter fel och hur det är fel lufttryck i däcken. 

       Daniel är specialiserad på hjulinställning för sportbilar och har många återkommande kunder som kommer in för perfekt anpassad hjulinställning. 

       – Hjulinställningen kan ändra bilens uppträdande på vägen. En sportbil som körs på racerbana har ett däck som tål värme. Du behöver optimera hjulinställningen utifrån de förutsättningarna och den typen av jobb gör jag ofta. Det har jag gjort i många år. 

       Ge oss ditt bästa däcktips, Daniel.

       – Du ska ha minst mellanklass-däck för säkerhet på vägen, svarar han. 

Läs mer...

2019-01-30 14:45

193046 GH3

”Att rama in konst är också en konst”

Artikel Familjen Hassel i Söderköping driver såväl konstgalleri med inramningsverkstad som bed and breakfast i undersköna Östergötland.
193007 RBC2

Campa i huvudsta´n

Artikel Det finns härligare övernattningsalternativ för den som vill besöka Stockholm än att ta in på de plånbokstärande hotellen i City. Välj natur och stad på en och samma gång – välj Rösjöbadens Camping och Stugby.

Faktaruta

  • Bandhagens Däck AB
  • Email
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
    Skebokvarnsvägen 159
    124 52 Bandhagen
  • Telefon: 08-99 19 19
Marre1_webb

Mästerfrisören Marre

Har aldrig en dålig dag

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv