166078 ZS
166078 ZS0
166078 ZS1
166078 ZS2
166078 ZS
166078 ZS0
166078 ZS1
166078 ZS2

Snabbt, gott och fräscht

På Zao Street Kitchen i Örebro är både maten och miljön inspirerad av det ostasiatiska köket. Men trots snabb servering är ägaren Lap Bui stenhård när det kommer till kvaliteten på råvarorna. I hans kök lämnas ingenting åt slumpen.

Att öppna den här typen av restaurang i Örebro var lite av en chansning, berättar Lap Bui. Det fanns nämligen inget liknande här tidigare. Dumplings, som ingår i hans meny, är till exempel vanligt i storstäderna, men för många av hans gäster var det något helt nytt. 


– Men det visade sig att det kunde slå igenom här också, berättar han glatt.


Efter att ha haft öppet i något år har de redan hunnit arbeta upp ett gott rykte och blivit kända för både sin goda mat, service och kvalitet. Enligt Lap Bui handlar det till stor del om att han satsar på att ha ordentligt med personal.


– Många frågar mig varför vi är så många anställda, men om man vill hålla bra service kan man inte snåla, säger han.


Kvaliteten är han särskilt noga med, och det händer då och då att han skickar tillbaka råvaror som inte lever upp till hans krav till leverantören. Och visst är det så att bra mat kostar mer, men för Lap Bui är det viktigare att leverera något som gör att folk kommer tillbaka. 


– Många tar in lite sämre råvaror för att de tänker att de ska tjäna pengar snabbt, men så kan inte jag göra. Jag tycker att det är bättre att tjäna lite mindre och tänka mer långsiktigt, säger han.


Redan har verksamheten sedan ett halvår tillbaka öppnat ännu en restaurang med samma koncept i Karlstad. Lap Bui har för tillfälligt inga planer på att expandera ytterligare. 


– Jag tar en dag i taget. Men man vet aldrig, kanske dyker det upp ett läge eller erbjudande som jag inte kan motstå. Vi får ta det när det kommer, säger han.

2016-12-06
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies