_Lapital-1185063 SL1

Tidlöst vackert med natursten

Byt ut bänkskivan i köket och få en helt ny känsla i hela hemmet. Natursten är ett material som har en alldeles egen karaktär i form av olika uttryck och färgskiftningar. Slitstark, snyggt och tidlöst.

De flesta kökslösningar idag är öppna ytor som gränsar till vardagsrum. Gränsen mellan rummen suddas ut och det är viktigt att ha ett kök som harmoniserar med resten av designen och inredningen. Stenskivor ger ett snyggt, rent och estetiskt tilltalande intryck. Natursten är dessutom hållbart och användartåligt, tidlöst och neutralt, vilket gör att sten passar både en mängd olika färger och inredningsstilar. Det är klokt att ta hjälp av en kunnig naturstensproducent för att förstå vad som gör sig bäst i just ditt kök, eller i övriga delar i hemmet, avseende förväntningar och användningsområde. 


Stenfirma Lapital AB drivs av paret Said och Suheyla Azizi . Fabriken är Stockholms största och en av Sveriges modernaste produktionsanläggning inom stenhuggeri. Anläggningen finns i Kungsängens industriområde i Stockholm. Said och Suheyla ger sin syn på betydelsen av stenskivor i köket och hemmet.


– För att renovera ditt kök behöver du inte alltid byta ut hela köket med stommar och allt, säger Said. Du kan fräscha upp känslan väldigt mycket bara genom att byta ut dina bänkskivor och eventuellt måla om skåpsluckorna. Vi ser att många som ska sälja sina hem vill lyfta värdet på boendet och ser en bänkskiva i natursten som en ren investering. Pengar som enkelt räknas hem vid försäljning. För den som önskar bo kvar kan byta av en bänkskiva ge känslan av ett helt nytt kök! 


Butik och showroom finns på Lidingö. Produktionsfabriken och tillhörande showroom finns i Kungsängen, med över 7000 kvadratmeter fabrik och lager för inom- och utomhusstenar. Företaget har även ett litet showroom på Södermalm som välkomnar kunder och besökare. 


185063 SL3


– Hos oss kan du få kika in i produktionsfabriken, säger Suheyla. Vi har ett generöst showroom med hundratals visningsobjekt i granit, marmor, komposit och kalksten samt diskhoar, blandare, handfat med mera. Detta showroom ligger i direkt anslutning till fabriken. Du kan se på plats hur vi tillverkar ditt kök. Hur vi fräser en sten, eller slipar en kant, för att den ska måttanpassas till ditt kök. 


Stenfirma Lapital AB, är en av de stora aktörerna vad gäller produktion av bänkskivor och fönsterskivor till kök, badrum och övriga ändamål. Skivorna består av natursten i form av granit, marmor, kalksten och komposit. Stenfirman stoltserar med över hundra olika sorters inom natursten och komposit. natursten. Stenarna kommer främst från Italien och Spanien. 


– Vi arbetar med gigantiskt stora skivor och hanterar alla sorters sten. Råvaran kommer från Italien eller Spanien. Vi skräddarsyr utifrån våra kunders behov. Vi mäter ert kök med en mycket avancerat mätutrustning. Vi tillverkar bänkskivorna, kör ut dem, bär in dem och monterar dem på plats. För den som behöver hjälp att demontera gamla skivor eller kök hjälper vi till med det också. 

Läs mer...

2018-10-12 11:15

193016 SFT3

”Det går att göra all tandvård smärtfri”

Artikel Att vara tandvårdsrädd innebär ofta ett stort lidande och många bär på skamkänslor. Specialkliniken för tandvård arbetar dagligen med att hjälpa de mest rädda till smärtfria stunder i tandläkarstolen.
194006 CR1

Trettio specialister för skånska företagare

Artikel ”Vi vill vara den personliga byrån. Vi har precis samma tjänster, möjligheter och nätverk som större byråer och jag ser oss som ett mycket bra alternativ”, säger Madeleine Kroon Leufstedt på Cederblad & Co.

  Faktaruta

  • Stenfirma Lapital
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Symmetrivägen 9
   196 37 Kungsängen
  • Telefon: 08-770 70 70
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv