191053 TA1

Tydligare kommunikation minskar risken för tvister

Terra Advokat är specialiserade inom entreprenadjuridik. En advokatbyrå som menar att det viktiga är att fokusera på en lösning och inte på att förvärra processen.

       – Vårt fokus är entreprenadjuridik, säger Carl Johan Törnros på Terra Advokat, lantbrukarsonen från Sörmland som förklarar företagets namn med att terra är det latinska namnet för mark, och jord. Vi jobbar med mark- och anläggningsrelaterade företag och där har vi kopplingen till terra. 

       Terra Advokats ena område, berättar Törnros, grundar sig i avtal. Dels genom att se till att juridiken i ett avtal är hållbar, peka på risker samt att hantera avtalsmässiga svårigheter.  Den andra delen består i att bistå i ärenden där företag redan hamnat i tvist. 

       – Fler och fler klienter börjar dock tänka proaktivt vad gäller kontakten med oss. Vilket ofta skapar ett gynnsammare läge. Jag tror inte att jurister löser alla problem. 

Det är viktigt att kommunicera klart och tydligt och ge de premisser som gäller för ett korrekt beslutsunderlag för båda parter. Kommunikation mellan parterna är en av de allra viktigaste sakerna för att minska tvisterna. 

       Törnros förklarar vidare att de försöker hantera tvisterna så affärsmässigt som möjligt. Det kan vara dyrt att ta ett ärende till domstol för att se vem som har rätt eller fel. 

       – Kommer en advokat in i processen blir effekten i vissa fall mer som grus än smörjmedel. Bägge parterna och deras ombud måste vara lösningsorienterade. Rättsläget i alla konflikter är inte alltid knivskarpt och man vet inte hur det ska gå i domstol, för då hade man inte gått till domstol. Osäkerhet kostar pengar. Frågan är hur mycket det får kosta? Som advokat önskar jag fokusera på att driva processen mot en lösning och inte på att göra processen värre. 

       Terra Advokat hanterar dagligen tvister, avtal och förhandlingar inom bygg- och anläggningssektorn, oavsett om parten är beställare, entreprenör eller underentreprenör. På advokatbyrån finns även Ralph Strandberg, jur. kand. 

Zakarias Lindqvist, jur. kand. samt Rebecca Nilsson, jur. kand. 

       – Vi har en tillåtande atmosfär och bollar frågor med varandra. Det är en flexibel och kul arbetsplats. Vi har också ett rackarns driv och engagemang.

Läs mer...

2019-01-30 15:30

193013 E1

Länge leve potatischipset

Artikel Det svenska potatischipset föddes 1957. En boxningstokig entreprenör besökte en match i New York och blev golvad av ett amerikanskt potatischips. Det godaste han ätit.
194011 KG1

Markoolis nötter på gelatomeny med SM-status

Artikel Det har kommit en ny glasskung till stan. Gelatokungen Kenny Mattsson har startat upp en gelateria för Stockholms gelatoälskare att ta till sina hjärtan – och vilka smaklökar är inte nyfikna på Markoolis...

Faktaruta

  • TERRA Advokat AB
  • Epost
  • Hemsida
  • Adress:
    Linnégatan 44
    114 47 Stockholm
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv