194081 P&N2194081 P&N1

Unikt på Östermalm

I en lite tuff, rå och härlig lokal på Östermalm i Stockholm hittar man Lindas och Beatrices salong Peace & Noise. Här ger de sina kunder en hållbar och personlig look.

Linda Mikaelsdotter och Beatrice Datmo flyttade in i lokalen på Östermalm och startade sitt gemensamma företag Peace & Noise i januari 2018. Hit kan kunder komma och slå sig ner och njuta av en god kopp kaffe medan de väntar. 


       – Vi vill att det ska vara en avslappnad miljö där det ska kännas lite som hemma. Vi älskar när kunderna börjar prata med varandra, säger Beatrice. 

Den unika lokalen och även företagsnamnet präglas av deras stora musikintresse, som också är namnet på ett av Patti Smiths album.  


       – Kunder säger att det här är verkligen vi. Vi älskar musik och har skapat en lokal som ska kännas rockig och cool utan att vara pretentiös, säger Beatrice.


Linda och Beatrice började sin frisörresa för 13 respektive 15 år sedan. Båda som anställda på olika salonger men blev så småningom egna företagare med hyrstol. 


2013 blev dom kollegor på en större salong och upptäckte ganska snabbt att dom båda delade samma stora passion och vision om yrket. 


Av en slump hittade de, via några gamla kollegor, den fina lokalen på Östermalm och allt föll på plats.

        – Vi ville göra vår grej och när lokalen dök upp tyckte vi att den var perfekt, säger Linda. 


Till salongen kommer många stamkunder, vilket också gör att de har en jämn ström året om. På salongen satsar de mycket på färg och det har blivit något av deras specialitet. 


        – Folk vill ha något spännande och något som är anpassat för just dem. Allt vi gör är individuellt för kunden.

Kundkretsen är bred och medan en del vill ha klassiskt subtila slingorna vill andra ha det lite mer vågade som sticker ut. Här får kunderna en bra och hållbar grund som gör att de har en fin färg flera månader framöver. 


         – Idag vill kunderna ha en hållbarare färg som håller upp till fyra månader. Här skapar vi grunden så att de sedan kan fixa en snygg frisyr hemma. 


Både Linda och Beatrice åker regelbundet iväg på kurser för att lära sig mer och utvecklas inom frisöryrket. På salongen hyr de också ut en stol till en tredje frisör och de har alla tre specialområden som de bemästrar extra bra och den kunskapen brukar de dela med sig av till varandra. 


Linda och Beatrice håller även i utbildningar för andra frisörer. 


        – Vi märker att det finns glapp i vidareutbildningarna och dem vill vi hjälpa till att fylla. Vårt mål just nu är att hinna undervisa mer och prägla fler frisörer, säger Linda.

Läs mer...

2019-09-23 13:15

Boka
195060 VT9

Trelleborg – mer än en skånsk sommarstad

Artikel Trelleborg är en stad med brett utbud – med närhet till både hav och natur som lockar besökare året runt. Här finns också en vikingaborg, palmer, vackra stränder och en livfull landsbygd som präglas av...
195061 AL1

IT-företag med mjuka värden

Artikel I nya lokaler har IT-företaget Atea utformat ett stort och modernt recycling-, logistik- och konfigurationscenter i Växjö. Företaget som är en ledande distributör och tjänsteleverantör i Norden inom IT-infrastruktur...

Faktaruta

  • Peace and Noise AB
  • Mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Adress:
    Artillerigatan 40
    114 45 Stockholm
  • Telefon: 08-40 800 140
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv