162070 PF162070 PF0162070 PF1162070 PF2162070 PF3162070 PF4

Vill göra skillnad för varje familj

Att leva i en familj där ett barn är i behov av personlig assistans är ofta väldigt ansträngande och övermäktigt för både föräldrar och syskon, därför är det hela familjen som är kund hos Plusfamiljen Assistans.

Plusfamiljen grundades 2006 av David Söderlund, vars son Lucas föddes med ett funktionshinder. Hjälpen som familjen fick då, var inte i närheten av deras behov. Ur detta föddes en stark vilja att skapa något nytt och annorlunda på egen hand.

– Ambitionen att förändra och förbättra situationen för utsatta familjer och individer är sedan dess den grund som vår verksamhet vilar på, säger Anne-Li Lodén, vd och medgrundare till Plusfamiljen. Vi vill kunna göra skillnad för varje familj.

– Men tyvärr handlar de insatser man får inte alltid om faktiska behov utan snarare om ifall man har tur eller inte gällande handläggare eller bostadsort, säger Anne-Li.

De flesta anhöriga som de möter är så utmattade att de inte förmår strida för sina rättigheter. Plusfamiljen driver därför hela ärendet, från början till slut. En förälder ska inte behöva vara bemanningsansvarig, utredare och jurist, samtidigt som de ska vara tröstare, kämpe, sagoberättare och familjeförsörjare, menar Anne-Li – det räcker med att bara vara mamma och pappa.

Plusfamiljens mål är att vara världens bästa assistansbolag och för att nå dit måste man ha världens bästa assistenter.

– Att jobba inom Plusfamiljen innebär att man är del av något större. Vårt arbete handlar i första hand om att göra något meningsfullt och göra skillnad för människor som behöver det som mest. Vi arbetar för delaktighet, tänker utanför boxen och försöker att alltid ge lite mer än förväntat till både kunder och kollegor, säger Anne-Li och fortsätter:

– För att få arbeta hos oss måste man vara varmhjärtad, nytänkande och engagerad. Det är viktigt att våra assistenter förstår hur viktiga de är. Sedan är det ledningens jobb att peppa dem och se till att de förstår att de är superhjältar.

Plusfamiljen driver även två HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. Här vill man erbjuda en annan av samhällets mest utsatta grupper en varm och familjär start i Sverige.

Oförtrutet arbetar Plusfamiljen vidare mot nya mål. Man vill öppna fler HVB-hem samt även avlastningsboenden. Anne-Li, som har lång erfarenhet från äldreomsorgen, brinner för våra gamla och ser dem som ännu en grupp där Plusfamiljen behövs och kan göra stor skillnad.

– När vi började var vi pionjärer inom assistansbranschen. I dag har vi flera seriösa konkurrenter och det är jag väldigt glad över. Vi vill att familjerna ska kunna välja det bolag vars tjänster passar deras behov bäst, säger Anne-Li.

Läs mer...

2016-03-31 16:30

194061 LE1

Våra ekonomiska tjänster – är dina behov

Artikel Anlita en ekonomisk byrå som kan hjälpa dig med såväl redovisning som affärsutveckling. En extern partner som ser dina behov som sitt uppdrag.
194090 M2

Lampor med behagligt sken

Artikel Milas svensktillverkade pannlampor ger möjlighet att utöva sporter och arbeten i ljusförhållanden som är behagliga för ögat och minskar trötthet.
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Arkiv