156001 MH
156001 MH1
156001 MH0
156001 MH
156001 MH1
156001 MH0

Ge efter för frestelsen

Mora Hotell & Spa har smak för det goda. Med en lång champagnelista, utvalda viner, råvaror av yppersta kvalitet med betoning på vilt och närproducerat, allt varsamt tillagat med stor kunskap och kreativitet av ett ungt ambitiöst team, serverar man gästerna middagar värda en resa.

Mora Hotell erbjuder tre weekendpaket där bordets upplevelser står i fokus.

Först och främst kan hotellet fresta med det mycket prisvärda Mora Weekend som innehåller övernattning i Standard Dubbelrum och en trerätters middag som köksmästaren komponerar utifrån säsongens lokala råvaror.

Alla viltälskare erbjudes under höst- och vintermånaderna ett härligt weekendpaket med betoning på vilt. Paketet innehåller utöver boende i Business Dubbelrum(minisvit) en fyrarätters middag med till exempel älg, ren, skogsduva, tjäder och rådjur, serverat med klassiska tillbehör. Dessutom ingår ett äkta engelsk afternoon tea framför brasan. På klassiskt engelskt teaporslin serveras tre olika små sandwiches, hembakta scones med sylt och clotted cream samt läckra bakelser och hotellets egen teablandning.
   – När du avnjutit detta kan det vara en bra idé att gå ut och ta en promenad längs Siljans för att sedan ta en liten tupplur. Eller kanske gå ner i Relaxen för att basta och bada innan du gör sig färdig för att avnjuta middagen, säger Cecilia Jonasson, som driver hotellet tillsammans med sin man.

Vill man ha en weekend med extra allt så erbjuder Mora Hotell ett riktigt lyxigt Gourmetpaket. Eller vad sägs om att bo i Premier Dubbelrum(lyxig minisvit) med utsikt mot Siljan, att i härlig morgonrock njuta av en halvflaska Taittinger Champagne på rummet och ha tillgång till Relaxen hela dagen? Kvällens höjdpunkt är naturligtvis den sex rätter långa kulinariska resan från en aptitretande läckerbit till en grande finale i form av en ljuvlig efterrättsupplevelse. Till Gourmetmenyn, precis som till Viltmenyn, finns det också ett speciellt framtaget och prisvärt vinpaket.
   – Det brukar vara åtta serveringar och tar cirka tre timmar att äta så det är bara att slappna av och ge sig hän åt att njuta, säger Cecilia Jonasson.

Vill man börja det nya året utvilad och fräsch ska man fira det på Mora Hotell, långt bort från storstadens sorl kan man få en annorlunda nyårsupplevelse. I Nyårspaket ingår övernattning i Premier Dubbelrum, lyxig badrock och halvflaska Taittinger Champagne på rummet, fri tillgång till Relaxen hela dagen, afternoon tea i Konstnärslobbyn samt en klassisk femrätters nyårssupé. Vid tolvslaget kan man gå ner till Siljan och titta på fyrverkeriet eller så går man upp på sitt rum, tar på sig morgonrocken och ser på fyrverkeriet från fönstret. Sov sedan gott och vakna utvilad upp till ett nytt spännande år!

2015-09-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies