156025 HL156025 HL0

Hotell med gästen i centrum

Personliga och hemtrevliga Hotell Leksand öppnade 2002 och ligger centralt i staden, nära kommunikationer, butiker och Tegera Arena. ”Vi har ett mycket centralt läge, verkligen med gästen i centrum”, säger ägaren Ann-Charlotte Johansson.

Hit till Hotell Leksand kommer både turister och affärsresenärer när det är dags att besöka orten. Hotellet(vars rum går att boka via både telefon, mejl och webb) har totalt elva rum – sex enkelrum, fyra dubbelrum och ett större handikappanpassat familjerum. Under sommarmånaderna när det är extra stor efterfrågan på rum brukar många välja att ta in på ett rum och lägga till extrabäddar.
   – Vi kan få in upp till 25 bäddar, berättar Ann-Charlotte Johansson, som tog över hotellet i somras när de tidigare ägarna(hennes svärföräldrar) ville dra sig tillbaka.

Här bor man bra och prisvärt. Den serviceinriktade personalen, den familjära stämningen och den hemtrevliga atmosfären har en avstressande effekt. Efter en god natts sömn serveras en riktigt bra start på dagen – en välsmakande och delvis även ekologisk och närproducerad frukostbuffé med nybakt bröd, grönsaker, frukt och annat gott.
   – Det ekologiska ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer att göra frukosten helt ekologisk under hösten, säger Ann-Charlotte Johansson och avslöjar att hon har lite planer för rummen också – små ändringar som gör stor skillnad.

Service är en viktig del för Ann-Charlotte Johansson. Att vara lyhörd och bemöta gästerna är avgörande för att kunna utveckla verksamheten och få gästerna att trivas lite extra menar hon. Med en bakgrund i flygbolagsbranschen finns servicekänslan ut i fingerspetsarna, men också gästperspektivet eftersom jobbet som flygvärdinna innebar många övernattningar på just hotell.

Läs mer...

2015-10-20 17:00

193044 DS4

Året runt - till destination Stegeborg

Artikel Det är lätt att bli hemmablind. Många bokar slentrianmässigt en charterresa till Kanarieöarna, när det finns så mycket oupplevt att se i Sverige. Har du varit i Stegeborg?
193030 S6

Ät dig jorden runt

Artikel Många mat- och vingäster som gillar hemma-hos-känslan hos Sinti och Natai da Silva Aires har fått till följd att Sinti behövde större lokaler och har flyttat till Linné, och det är precis lika charmigt...
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv