157038 BH0
157038 BH
157038 BH1
157038 BH0
157038 BH
157038 BH1

Magisk mötesplats med mat och musik

I Örebro Saluhall finns en restaurang som på kort tid utvecklats till en välbesökt mötesplats för alla åldrar. Hit till Bröderna i Hallen kommer man för den ambitiöst vällagade maten samt för ett besök i baren ackompanjerat av musik från dj eller liveakt.

Bröderna Janne och Johan Wilhelmsson öppnade år 2013 en restaurangverksamhet i Örebro Saluhall med det passande namnet Bröderna i Hallen. Här kan man njuta av vällagad mat i restaurangen eller ta plats i bar- och bistrodelen om man önskar lite mer liv och rörelse.

– Vi serverar samma meny i restaurangen och bistron. Temat är högklassiga råvaror, vällagade utan krusiduller, säger Janne.

När man läser den välkomponerade menyn vattnas det i munnen. Här finns bland annat tartar på rimmad pilgrimsmussla serverad med citronkräm och forellrom, samt hamburgare av nymald högrev som kommer tillsammans med kantarellkräm och västerbottenost.

Unikt för Bröderna i Hallen är de många och varierade eventen som arrangeras. Exempelvis kan man en måndag i månaden lyssna till inbjudna gästföreläsare.

– För företag och sällskap fixar vi bland annat mattävlingar under ledning av kock där det gäller att till exempel skala räkor på tid, slå en bearnaise och gissa ingredienser i en soppa, berättar Janne.

Ett annat populärt arrangemang för sällskap upp till tolv personer är gemensam tillredning av en trerättersmeny.

– Vi är väldigt flexibla, försäkrar Janne och berättar om en lyckad kväll nyligen då ett företag hade abonnerat hela restaurangen.

– Jag rullade ut röda mattan och delar ur Svenska kammarorkestern spelade för de 50 högtidsklädda gästerna, säger han.

Det är gästernas välmående som driver Janne Wilhelmsson.

– Jag gör allt för att mina gäster ska ha det bra och jag tror och hoppas att det märks, avslutar Janne.

2015-11-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies