151049-stockholmssynklinik

Stockholms synklinik – Specialister på ögonhälsa

Michaela Nemes Dorsell, som äger och driver Stockholms Synklinik, har specialistutbildning, över 10 års arbetslivserfarenhet och avancerad utrustning för att kartlägga åldersförändringar, sjukdomar och ärftliga fel i ögat. Klinikens verksamhet bygger på att identifiera eventuella problem och symtom vid ett så tidigt stadium som möjligt för att patienten ska slippa att drabbas av framtida, permanenta synskador.

Det lönar sig att satsa på år årliga synkontroller i förebyggande syfte hos Stockholms Synklinik. För att få den bästa möjliga kompetensen inom synundersökningar och ögonhälsa studerade och praktiserade Michaela Nemes Dorsell i över 10 års tid i England. Utöver detta har hon fortsatt sina studier, bland annat genom att ta en Master of Science-examen i klinisk optometri. I England kallas denna yrkesgrupp för optometrister, som tack vare sina fördjupade kunskaper inom synundersökningar skiljer sig från optiker. Med denna specialkompetens i bagaget kändes det naturligt för Michaela att börja utnyttja sina kunskaper och i början av 2013 bestämde hon sig därför för att slå upp dörrarna till Stockholms Synklinik.
   Kliniken specialiserar sig på att göra grundliga syn- och ögonhälsoundersökningar, utan att vanligtvis behöva vända sig till ögonläkare för diagnos. Om det skulle behövas, som vid till exempel en gråstarroperation, samarbetar Michaela med väletablerade och seriösa ögonkliniker.

Många känner inte till att en rad sjukdomar, som diabetes och högt blodtryck, kan upptäckas med hjälp av en grundlig ögonhälsoundersökning. Stockholms Synklinik använder sig av så kallad OCT (optical coherense tomography), som fotograferar ögonbotten och tar en skiktbild av ögat. Fördelen med OCT är att Michaela med sin specialkompetens kan ge patienter diagnosresultatet direkt vid undersökningen, och vid behov skicka iväg en remiss till en ögonläkare.

Grundlighet lönar sig
På Stockholms Synklinik undersöks ögonen med all den grundlighet som fordras för att i god tid upptäcka eventuella sjukdomar och skador. En diagnos så tidigt som möjligt är viktigt för att minska risken för bestående eller svårbehandlade ögonskador. Många går till optikern när de vill kontrollera trycket i ögat, vilket kan orsakas av exempelvis sjukdomar som glaukom, det vill säga grönstarr. Ungefär en tredjedel av patienter med grönstarr kan däremot ha ett normalt tryck i ögat och då kan sjukdomen enbart upptäckas genom att göra tre saker. Genom att mäta trycket, göra en synfältsundersökning och titta på synnerven, förklarar Michaela.
   Detta görs på Stockholms Synklinik vid varje ögonhälsoundersökning, som i vanliga fall tar ungefär en timme, för att patienten ska få en komplett bild över hur ögat mår.
   – Många arbetsplatser erbjuder sina anställda hälsokontroller, men då räknas inte ögonhälsovården med. Antagligen eftersom det fortfarande är relativt ovanligt i Sverige, säger Michaela Nemes Dorsell.

Hon brinner för att sprida information om att det finns ögonhälsovård i Sverige och det gör hon bland annat genom att sända utskick till företag. Allt för att få fler friska ögon i landet.

Läs mer...

2015-02-04 11:15

enterprisemag1

Möjligheterna efter omregleringen av spelmarknaden

Artikel Den svenska spelmarknaden har varit attraktiv under hela 2010-talet. Spelandet är utbrett över landet, bland annat tack vare ett starkt mobilnät. Internet har gjort det möjligt för spelbolagen att nå ut...
bild1

Gamification och vikten av digitalisering för företag

Artikel Gamification blev ett allmänt begrepp 2013, men viftades bort av vissa som något för att locka de yngre generationerna till handel och användning. Men det är mycket mer än så och de företag som hoppade...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

Arkiv