194073 W&PA1

”Vi kan juridiken kring digitalisering, innovation och dataskydd”

Wikström & Partners har nischat sig genom att erbjuda spetskompetens inom IT. Ett av vår tids mest komplexa och föränderliga affärsområden.

      – Vi är en nischbyrå med fokus på digitalisering, innovation och dataskydd, säger Christina Wikström, vd, advokat och partner på Wikström & Partners med över tjugofem års erfarenhet av affärsjuridik relaterad till IT, media och telekom i kommersiella branscher. 


Byrån verkar inom olika branscher och sektorer oberoende av storlek på företag där kunderna består av alltifrån start-ups och innovatörer samt entreprenörsledda företag till offentliga sektorn, myndigheter, större organisationer och börsnoterade företag, såväl på leverantörssidan som kundsidan.  


Wikström & Partners har ett team specialister inom IT, GDPR (General Data Protection Regulation) och IP (Intellectual Property) som arbetar med IT-avtal, outsourcing, molntjänster, kommersiella avtal, licensieringar, dataskyddsfrågor samt e-frågor. Byrån biträder även vid bolagsrättsliga frågor, upphandlingar och upprättande av avtal samt leder större affärsprojekt, förhandlingar av kontrakt och relaterade tvister. 


       – Vi hjälper företag som behöver förändra sitt arbetssätt i den här digitala transformationen och utveckla sitt sätt att producera sina varor och tjänster. Inom det offentliga går man mot förvaltning i större utsträckning, vi arbetar med detta samt att vi de senaste åren arbetat väldigt mycket med GDPR. 


       – Vi arbetar inom ett fokuserat kunskapsområde, där vi har stor operativ erfarenhet, tillägger Jens Forzelius, advokat och partner. Vi har arbetat med de här frågorna under så pass lång tid att vi varit med i många års olika teknikutvecklingar och förändringar vilket gör att vi kan ligga i framkant och assistera i helt nya tjänster. 


Byrån arbetar med komplexa avtalsförhållanden. Christina förklarar att då många stora organisationer, myndigheter och bolag köper IT för flera miljarder vore det orimligt att skriva nya avtal vid varje affär. Advokatbyrån får då till uppdrag att förse klienterna med mallavtal, standardvillkor och olika automatiserade verktyg så att klienterna kan arbeta effektivt med egna mallar och checklistor. 


Advokatbyråns sammansättning med spetskompetens inom ett så nischat juridiskt område, som dessutom är ett område i ständig förändring, ger givetvis klienterna bland den mest kompetenta och vassaste rådgivning som svenska juristmarknaden kan erbjuda. 

Wikström & Partners beskrivs av de anställda, och ses av klienterna, som en mycket bra och trevlig arbetsplats.

 

        – Det är väldigt centralt för oss att våra medarbetare trivs och känner att de har bra förutsättningar att växa. Vi arbetar mycket med vår egen affärsmodell, ledarskap och målsättningar för medarbetare, säger Jens. 

Läs mer...

2019-09-17 13:30

A°so¨Grundskola

Resan mot gymnasiet börjar på Åsö Grundskola

Artikel En stor högstadieskola i hjärtat av söder, där den enskilda elevens resa är lika viktig som hela skolans utveckling. Det är innanför betongen som kulturen sjuder, likvärdighet och individualitet, engagemang...
Uppsalayrkesgymnasium_2

Yrkesgymnasiet för alla

Artikel Uppsala Yrkesgymnasium i Jälla har ett brett utbud av olika yrkesförberedande program och ett nära och bra samarbete med näringsliv och arbetsliv. Här jobbar man nära eleverna för att ge dem en bra start...
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv