EM_leap_02EM_leap_03

Arbetsbyxor – En byxa för hemmafixaren och den professionella

Hos Engelbert Strauss finns ett minst sagt gediget sortiment av arbetsbyxor för många olika branscher och tillfällen. Här kan du hitta den perfekta arbetsbyxan som gör arbetet både bekvämare, enklare och i vissa fall även säkrare.

Engelbert Strauss som är ett tyskt märkestillverkningsföretag har en lång historia bakom sig och har därmed en kunskap att stoltsera med. Familjeföretaget grundades redan 1948 och drivs idag tillsammans av den tredje och fjärde generationen. De tillverkar såväl arbetskläder och skor som personlig skyddsutrustning.  


Deras stora utbud av arbetsbyxor gör att de passar för såväl den professionella husbyggaren som privatpersonen som bygger hus, garage eller sysslar med andra utomhusprojekt.


Vilka varianter av arbetsbyxor finns det? 

Beroende på var man jobbar och vilket arbete man utför finns det byxor som lämpar sig för just det området. I många fall kan valet av arbetsbyxor vara avgörande för säkerheten. Är man vägarbetare och arbetar i mörkret är det till exempel oerhört viktigt att synas och då kommer byxor med reflexer som varselmidjebyxor väl till pass. 


Utför man ett projekt eller ett jobb där man står mycket på knä och ofta böjer sig, är det bra att välja en byxa som har stretch i sig,  som Engelbert Strauss arbetsbyxor


Att välja rätt arbetsbyxa och material för ändamålet är otroligt viktigt, då det både ska vara bekvämt och enkelt att jobba i dem. 
Vilken färg bör arbetsbyxor ha?

Vilken sorts arbetsbyxa man väljer beror som sagt på ändamålet och vilken färg som lämpar sig beror på flera faktorer. Enligt Byggnadsarbetarnas  test av arbetsbyxor tycker många att det är viktigt att välja färg efter den yrkeskår man tillhör.


Det finns också andra fördelar med att välja färg efter det jobb man utför. Utför man ett jobb som smutsar ner byxorna kanske man föredrar en färg där smutsen inte blir lika framträdande. 


För många spelar också det estetiska stor roll, då man vill välja en arbetsbyxa som man tycker ser bra ut helt enkelt. När man som kund handlar arbetsbyxor av företaget behöver man varken tumma på funktion eller estetik, då de med sin långa erfarenhet lyckats kombinera alla delar i sina plagg. Välj rätt material 

Hos Engelbert Strauss finns också ett stort utbud av arbetsbyxor i jeanstyg. Jeans har funnits och stått sig under många år som ett omtyckt material. 


Jobbar man inom byggnadsmarknaden är det viktigt att byxorna har flera fickor som ger plats för till exempel pennor, tumstock eller andra verktyg. 


Även för de som arbetar inom industrin underlättar det med byxor som gör arbetet mer effektivt och ger plats för verktyg.


När man som entreprenör eller privatperson ska välja en arbetsbyxa, är det också viktigt att välja en byxa som är bekväm och känns bra att röra sig i. Materialet man väljer kan också fungera som ett visst skydd.Välj arbetsbyxor med kvalitet 

För att hitta arbetsbyxor som har alla viktiga egenskaper, som att de ska fungera för ändamålet och vara bekväma, är det också viktigt att välja en arbetsbyxa med bra kvalitet. Att ha flera arbetsbyxor i sin garderob kan också vara värt mycket, då man både som privatperson och till exempel hantverkare kan välja arbetsbyxa efter tillfälle.


Foto: Engelbert Strauss

Läs mer...

2021-04-09

EM_Ljungby tva¨tteri_03

Tvätteri med bredd och service

Artikel Med hög kundservice och stor noggrannhet utför Ljungby Tvätteri Cleansam många olika slags tjänster åt privatpersoner och företag.
EM_askersunds fa¨rghandel_04

Färghandel med det lilla extra

Artikel Askersunds Färghandel rymmer många intressanta inslag. Här blandas kvalitetsprodukter som linoljefärg och tapeter i fina färger och mönster tillsammans med värmande kaminer och vackra tvålar från Marseille.
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv