193030 S6193030 S1193030 S2193030 S3193030 S4193030 S5193030 S7

Ät dig jorden runt

Många mat- och vingäster som gillar hemma-hos-känslan hos Sinti och Natai da Silva Aires har fått till följd att Sinti behövde större lokaler och har flyttat till Linné, och det är precis lika charmigt och hemtrevligt som tidigare.

      Resande och världens alla smaker har inspirerat Natai da Silva Aires, krögare och ägare av Sinti, Linnégatan i Göteborg. En krog som startades tillsammans med Victor Fuentes. 

      – Jag har rest mycket och har många vänner världen över som bjudit hem mig till sig för att jag ska få smaka på den matkultur som finns där de bor, berättar Natai. 

      Den gästfriheten, vänligheten, värmen och de kulinariska arven i rätterna är något som Natai idag presenterar i mat- och dryckeskonceptet Sinti. Sinti är ett romanifolk i centraleuropa.

       – Jag tycker det klingar så fint, säger hon. Namnet får symbolisera resandet och vår meny är som att göra en matresa världen över. Våra överraskningsmenyer är som att komma hem till någon och bli bjuden på middag – du vet inte vad du blir bjuden på. 

      Det enda som gästerna behöver förmedla är eventuella allergier. I köket finns Ana Cruz Prado. 

      – Vi bestämmer dagligen vad vi vill presentera på menyn. 

      Ana är en kreativ och tekniskt kunnig kock, vass på kryddor och smaksättning. Hon kompletterar Natais mer ruffa syn på rätterna. 

       – Hon kan snygga till vilken rätt som helst, ler Natai.  Vad jag än önskar ha på menyn har hon förmåga att göra rätten både estetiskt tilltalande och supergod. 

        Natai pratar kärleksfullt om sina medarbetare, som hon beskriver som stjärnor, gästerna och sin mor Nibia Aires – Natais ryggrad och klippa som alltid stöttat henne i vad hon än företagit sig. 

        Sinti är omtalad för sin fantastiska vinlista som innehåller viner från de mest välkända vinländerna världen över likväl som lokala svenska vinproducenter. 

        – Det är krögaren, sommelieren och vinälskaren Victor Fuentes som ligger bakom den här vinlistan. Victor var med från början och startade det här konceptet med mig. Vore det inte för Victor hade vi aldrig kunnat presentera den här stora fina vinlistan. 

        Varje vin har sitt eget specifika berättigande för att kunna matcha de smaker som köket erbjuder. Eller avnjutas för sig själv. Sinti ger dig möjligheten att boka vinprovning i din egen hemmamiljö eller mer storskaligt på restaurangen. Unika, annorlunda och spännande vinprovningar signerade Victor Fuentes. 

        Det flödar av kärlek - till mat, till dryck, till världen, till Sinti och till livet, i Natai.

        – Jag vill vara här. Jag vill behålla de stjärnor jag arbetar med och behålla den här passionerade känslan av att göra det jag älskar och att det är här jag ska vara. Det här är mitt andra hem, säger Natai som kärleksfullt tillägger att Sinti är det arv hon önskar lämna till sin dotter. 

Läs mer...

2019-05-14 14:45

Hemsida
203037_02

Experter på temperaturer

Artikel Oavsett om det handlar om att skapa kyla eller värme så är det viktigt att få rätt temperatur för ändamålet. Hot'n cold Kylteknik AB hjälper med stor noggrannhet sina kunder att hitta rätt lösning för...
203036_01

Kvalitativa skönhetsbehandlingar för kvinnor och män

Artikel På Angela Nails & Beauty kan kunderna ta del av flera, olika sorters behandlingar. Här möts kunderna av en trevlig atmosfär, stort kunnande och serviceanda. – Vi är väldigt noggranna och duktiga på salongen...
  • Sinti Mat & Vin AB
  • 076-7926047
  • Linnégatan 32
    Göteborg
Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine