195119 C3195119 C2195119 C1

Bli effektivare- och stressfri!

Den har kallats för företagsledningens bibel och banbrytande, ja helt enkelt ovärderlig för den kunskapsarbetande människan idag. Boken, Getting Things Done av David Allen, beskriver metodiken GTD- hur du uppnår personlig effektivitet utan stress. I Sverige kan företag och anställda ta del av principerna via Centigo och utbildningsdelen: GTD, Personlig Produktivitet.

Metodiken handlar om en stressfri personlig produktivitet. En i jämförelsevis unik kombination av att kunna öka personlig effektivitet och produktivitet, samtidigt som stressen minskas och känslan av kontroll i vardagen ökar. Som samhället ser ut idag, kan det vara avgörande att människor har förmågan till ett strukturerat förhållningssätt för vad som kommer emot dem, säger Pontus Axelsson, ansvarig för Centigos utbildningar och föreläsningar inom GTD-metoden.

 

Upplever man stress på sin arbetsplats? Oklarheter i vad som ska göras? Mejlboxen svämmar över? Detta är bara några exempel på vad de anställda kan uppleva på en arbetsplats, som skulle dra stor fördel av kunskap i GTD-metodiken.


       – Många försöker hålla koll på saker i huvudet, vilket gör att vi blir stressade och ineffektiva. Metoden är ett grundläggande förhållningssätt till hur vi hanterar allt det som vi matas med. Det går att hinna mer, nå bättre resultat och få mer tid över, genom att arbeta organiserat, strukturerat och med rätt prioriteringar.


Metodiken har två ben: kontroll och perspektiv. När dessa är i balans, upplever man stressfri produktivitet. ”Vi kallar det ”den produktiva upplevelsen” berättar Pontus”. Då man känner sig avslappnad, är produktiv och får saker gjorda utan att stressnivån går upp. Metodiken har 5 steg för att skapa kontroll: samla in, bearbeta, organisera, gå igenom och utföra. Allt som man måste, borde, kanske eller vill, samlas in och fattas ett beslut om. Man skapar påminnelser. Tankekapacitet frigörs, och det blir lättare att hålla fokus på en sak i taget. Det är verktyg för att lära sig att tänka annorlunda, och få ett nytt förhållningssätt till livet i stort. 


       – Våra GTD-certifierade kursledare håller öppna GTD-kurser, företagsinterna kurser, workshops samt GTD-föreläsningar. Grundkursen är en heldagskurs som vi kallar “GTD Fundamentet”. Där får man med sig hela metodiken, man kan börja praktisera GTD i sin vardag, har förståelse för ämnet, och vad som påverkar vår personliga produktivitet och stress. När man förstår metodiken och praktiserar de olika stegen, tänker man till slut inte på att det är GTD-metodiken man följer. Resultatet blir att man upplever kontroll och stressfri produktivitet. De negativa överraskningarna på arbetsplatsen minskar drastiskt! säger Pontus och ler.


De flesta företag och organisationerna jobbar för att bli mer effektiva. Kanske står man inför besparingar eller har ett lönsamhetsmål som ska nås.


      – Det finns otroligt stor potential i att effektivisera individen. Man pratar ofta om digitala system som ska optimeras, men så missar man det viktigaste man har-människorna på arbetsplatsen. De flesta av oss är så kallade “kunskapsarbetare” idag, och vår mänskliga hjärna svämmas över av allt som behöver göras och intryck vi möter. Kan den informationen samlas in, bearbetas och organiseras enligt GTD så får man helt enkelt ett produktivare liv, både privat och på jobbet!


Läs mer...

2019-11-04 14:15

Hemsida
204062_01

Inredning och homestyling som förhöjer känslan

Artikel Med en stor dos kundservice och ett brinnande intresse för inredning och homestyling, förser STHLM ROOMS sina kunder med detaljer och miljöer med det lilla extra.
204034_01

Behandlingar med naturligt resultat

Artikel Med hjälp av de senaste teknikerna av hårtransplantation, där man genom sitt eget hår transplanterar hårsäckar på kala och glesa områden, kan man effektiv återfå förlorad hårväxt på önskade områden. På...
  • Centigo AB
  • 08-52 22 72 00
  • Vasagatan 16
    111 20 Stockholm
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine