204023_02204023_04204023_01204023_03

Blommor för livets alla tillfällen

Till Kattis Blommor kan kunderna komma för att köpa blommor för livets alla tillfällen. Här står personlig känsla, vackra buketter, arrangemang och kundservice högt i fokus.

För Katarina Pettersson Sekelj har blommor och växter alltid varit ett intresse och en passion. Som liten var hon ofta med sin farmor och pappa i deras blomsterbutik och när det var dags att söka till gymnasiet fanns det ingen tvekan om att hon skulle utbilda sig till florist. 

    När hon gick sista året på gymnasiet föll tankarna på om hon skulle öppna blomsteraffär i Oskarström, eftersom det inte fanns någon butik på orten.

    – Det kändes stort att starta eget nästan direkt efter skolan men så blev det. Drygt ett år efter studenten slog jag upp dörrarna till butiken, berättar Katarina.  

    Butiken ligger i ett bra och centralt läge på orten, på en fin gård där hon har möjlighet att ställa ut blommor så snart vädret tillåter och järnnätterna är förbi. Här finns sommarblommor i regnbågens alla färger och sorter som petunior, tagetes och pelargoner. 

    – Sommartid smyckar jag mycket utanför butiken. Det är en härlig tid med växter i många fina färger.

    Vägg i vägg driver hennes föräldrar en begravningsbyrå och Katarina kände att det var ett bra val att öppna butiken i anslutning till deras verksamhet. 

    – Jag och pappa renoverade butikslokalen tillsammans. Det vara mycket jobb men det blev ett bra resultat. Därefter öppnade jag butiken och började i liten skala och sedan har jag jobbat mig uppåt. Jag har utvecklat butiken mycket under de här 6,5 åren som jag har drivit den.

    Till butiken kommer kunder i alla åldrar. Här kan de köpa blommor och buketter till såväl bröllop och student som begravning och kondoleanser. 

    – En stor del av verksamheten består av arrangemang till begravningar men hit kommer också kunderna för att köpa födelsedagsbuketter eller en ”gå bort blomma” till helgen.

    I vintras började Katarina att producera ”veckans bukett”, där hon gör ett antal färdiga buketter varje vecka. 

    – Det kommer en ny bukett varje vecka och det har verkligen blivit jättepopulärt. Vill man ha en bukett är det bra att förbeställa, då de fort går åt. Jag började med att göra tio i veckan och är nu uppe i trettiofem. 

    I butiken samsas vackra snittblommor i många färger med krukväxter av olika slag. Här finns också krukor och en del pynt. 

    – Jag har valt att inte ta in inredning mer än krukor och pynt som kan användas i buketter och arrangemang, eftersom jag vill ha en renodlad blomsterbutik. 

    Som florist gäller det att hela tiden ha nya idéer för att snabbt kunna föreslå fina arrangemang och buketter när kunderna kommer in. För att få inspiration brukar jag gå ut i skogen, titta på trädgårdsprogram eller besöka kollegor i andra butiker, förklarar Katarina. 

    Katarina brinner verkligen för att skapa med blommor och att hjälpa kunderna. 

    – Det är så givande att hjälpa människor att skapa det de vill ha. Ibland kommer det in kunder som inte själva har någon idé och när jag ger dem en hint och visar vad man kan göra, ser jag hur de lyser upp. Att skapa och vara kreativ är det roligaste och här får alla kunder den hjälp som de behöver, avslutar Katarina. 

Läs mer...

2020-06-15 15:30

204034_01

Behandlingar med naturligt resultat

Artikel Med hjälp av hårtransplantationer, där man genom operation flyttar det egna håret, kan man få tillbaka hårväxten där den glesats ut. På Chinur Cliniq AB utför de operationer och även andra behandlingar...
203064_01

Din försvarare bör vara specialiserad på straffrätt!

Artikel Den som är misstänkt för ett brott ska omedelbart ta kontakt med en försvarsadvokat och under inga som helst omständigheter medverka i ett polisförhör utan ett ombud vid sin sida. Man bör begära ett inledande...
  • KATTIS BLOMMOR
  • Tel | 0738-23 53 04
  • Adress | Östra Infarten 5, 313 31 Oskarström
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine