EM_Palme`ns Livsmedel AB_01

3 min lästid

Butiksägare som sprider glädje

Hos Ica Supermarket Matmor i Trollhättan finns en speciell känsla i butiken. En anda bland ägare och personal som är något utöver det vanliga. – Det finns en bra laganda här och positiv stämning. Både jag och min fru säger ofta hur roligt och bra vi har det, säger Christian.

Makarna Christian och Marie Palmén som idag driver butiken har lång erfarenhet av att vara Ica handlare. Innan de tog över butiken i Trollhättan i september 2020 drev de Ica Nära i Ljung och dessförinnan arbetade de i butiken i Herrljunga. 


– Vi är sådana som ofta vill hitta på nya saker och när vi drivit Ica Nära i åtta år kände vi att det var dags att hitta något annat. Att driva Ica butiker är fantastiskt och något vi är stolta över att göra. När vi såg att Matmor blev ledigt sökte vi och berättade om våra visioner och blev utvalda att ta över den, berättar Christian. 
Stora planer för butiken 

När de tog över butiken hade de tankarna på att byta namn men då Matmor är en gammal institution i Trollhättan ville de inte byta namn. 


– Även om vi skulle byta namn skulle det fortfarande vara Matmor för kunderna och därför lät vi namnet vara kvar, säger Christian.  


Eftersom Marie och Christian tog över butiken mitt i pandemin fick de en tuff start.


– Nu har det dock börjat vända och vi har många och stora planer. Vi kommer att göra om allt och ändra butikens fokus. Från att vara en butik där många kompletteringshandlat kommer vi att erbjuda ett större utbud. 
Viktig för bygden 

Christian och Marie som har en otrolig energi och positiv inställning hänger gärna med i utvecklingen och vet hur de ska nå sina kunder. 


– Vi började tidigt med att använda Facebook. I Ljung hade vi en egen Youtube kanal och hela byn följde oss på Facebook och här i Matmor ökar följarantalet stadigt. 


Det märks tydligt att Christian och Marie älskar sitt yrke och branschen. När de drev butiken i Ljung spelade de till och med in en egen musikal som de la upp på Youtube när de gifte sig förra året. Då var även Loa Falkman gäst och uppträdde live på Facebook tillsammans med lokala sångare. Både kunder och inbjudna gäster kunde ta del av showen samtidigt som det serverades plockmat utomhus.


–  I Ljung var vi en viktig del av bygden och arrangerade lopp, picknick och andra aktiviteter minst en gång per år. Vi gjorde även en musikvideo som vi döpte till ”Forever Ljung”. Det är just denna frihet som gör det så härligt att vara Ica handlare.


Då både Christian och Marie verkar gilla utmaningar och att möta nya människor så vet de inte hur det ser ut i framtiden men just idag sprider de glädje och energi till kunderna i Matmor. 


– Man står hela tiden på en bussplats och gör det mysigt just där, men man vet aldrig vad det händer när det dyker upp något nytt och bussen går till nästa hållplats, avslutar Christian. 


Läs mer...

2021-10-11

EM_fedelta_01

Fedelta förbättrar situationen för småföretagare

Artikel Småföretagare är samhällets hjältar och fyra av fem nya arbetstillfällen skapas av företag som har mindre än tio anställda. De är oljan i maskineriet som står för största tillväxten i Sverige. Trots detta...
EM_blomsterstudion_01

Blomsterbutik med inspiration från naturen

Artikel Blomsterstudion i Jönköping erbjuder ett brett sortiment av krukväxter, snittblommor, inredning och olika delikatesser. En unik och mysig butik där naturen står i fokus. Här finns blommor och arrangemang...
  • ICA Supermarket Matmor
  • Tel 0520-125 50 | 0703-08 51 09
  • Adress | Kungsgatan 30, 461 30 Trollhättan
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine